neočekivano druženje

Kim Cattrall susrela se s kolegama iz serije koja ju je proslavila i svima poslala vrlo važnu poruku!

Slavna glumica održala je govor na svečanosti u organizaciji magazina Variety, u kojem je govorila o zadovoljstvu govorenja riječi ‘ne‘ i zašto je ona važna u formiranje naše budućnosti, posebice žena.

Glumicu Kim Cattrall je zauvijek obilježila uloga seksualno slobodoumne direktorice PR agencije Samanthe Jones u legendarnom Seksu i gradu. No, dugogodišnje svađe s kolegicom Sarah Jessicom Parker ostavile su joj gorak okus u ustima i nije joj palo na pamet ponovno utjeloviti Samanthu.

No, to je nije spriječilo da se ponovno sastane s kreatorom originalne serije Darrenom Starom, kostimografkinjom Patriciom Field i autoricom knjige Seks i grad, Candace Bushnell, koji nisu dio reboota. Naime, kolege su se slučajno sreli na svečanosti Power of Women 2022. u Los Angelesu u organizaciji magazina Variety.

U crnom odijelu s detaljem krem boje i natikačama s mašnom izgledala je vrlo elegantno i profinjeno, ali i potpuno drukčije od stajlinga u kojima smo je viđali u popularnoj seriji.

image

Candace Bushnell, Patricia Field i Kim Cattrall

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Osim pojavljivanja na crvenom tepihu, Cattrall je na svečanosti održala snažan govor o tome kako je izabrala svoj put. "Ne želim biti u situaciji da ne uživam ni sat vremena", njezina je najpoznatija rečenica iz intervjua iz 2019. za Guardian koju je ponovila i u svom govoru, objasnivši da je rekla "ne" kada su je zamolili da ponovi svoju kultnu ulogu u još jednom filmskom nastavku serije.

Cattrall je u govoru navela još nekoliko primjera kada je zadovoljno rekla "ne", uključujući i situacije: "Ne, ta plaća je neprihvatljiva" i "Ne, nemamo sastanak u vašoj hotelskoj sobi". Cattrall je u govoru pozvala i druge žene da hrabro kažu "ne" zlostavljačima, drznicima i onih koji nas ne poštuju te da je potrebno zadržati vlastiti integritet i misliti na svoje želje jer je ipak riječ o našem životu.

image

Kim Cattrall

KRISTIN CALLAHAN/EVERETT/PROFIMEDIA

"Reći ne prošlosti znači reći da budućnosti, jer vi ste scenarist u filmu svog života. Riječ 'ne' ponekad sporo putuje od mozga do jezika. I danas postoje situacije u kojima se prava ili mišljenja žena ne slušaju spremno, što ovu osnovnu riječ čini još važnijom", poručila je glumica.

Samantha neka ostane u prošlosti

U nedavnom velikom intervju za Variety, Cattrall je otkrila zašto nije željela ponovno utjeloviti Samanthu u rebootu seriju. Odnos s kolegicom Parker nije htjela komentirati, no rekla je da joj se srce slomilo kada je pročitala scenarij. Naime, Samantha je u I tk tako trebala biti objekt žudnje 14-godišnjeg Bradyja Hobbesa, sina odvjetnice Mirande.

image

Kim Cattrall kao Samantha Jones.

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

"Tamo je pisalo kako u trećem nastavku Samanta od Bradyja prima fotografije njegove gole 'stvarčice' što me zgrozilo. Za mene je to bio dovoljan motiv da ne budem dio ekipe. Ako su već htjeli istaknuti taj sraz u godinama, mogli su napraviti da Samantha njezinu PR tvrtku mora prodati nekom tipu koji nosi majicu s kapuljačom. To bi bio sukob. Umjesto ovih neprimjerenih aluzija s maloljetnim dječakom... ", ispričala je Cattrall koja se u ulozi Samanthe definitivno više ne vidi.

"Snažan je osjećaj da sam ostavila nešto iza sebe na što sam tako ponosna. Jako sam je voljela i teško joj se može konkurirati. Originalna serija uvijek će biti u našoj mašti", rekla je glumica.

Linker
19. travanj 2024 00:11