BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
NA LICU MJESTA

Još jedna filmska tragedija: Prilikom snimanja petog dijela ‘Indiana Jones‘, preminuo Nic Cupac

Bio je jedan od sto članova filmske ekipe koji je odletio u Maroko kako bi pomogao snimiti kompliciranu kaskadersku scenu.

Bio je jedan od sto članova filmske ekipe koji je odletio u Maroko kako bi pomogao snimiti kompliciranu kaskadersku scenu.

O tragediji koja se prije dva tjedna dogodila na setu filma "Rust", gdje je zbog nesretnih okolnosti glumac Alec Baldwin slučajno ubio snimateljicu Halyjnu Hutchins te teško ozlijedio redatelja Joela Souza s kojim je osmislio čitav filmski projekt, ne prestaje se pričati. I dok se stalno pojavljuju novi detalji ne bi li se, koliko se može, razriješio nesretan slučaj, još jedna iznenadna filmska tragedija dogodila se za vrijeme snimanja petog filma Indiana Jonesa.

Beživotno tijelo člana snimateljske ekipe - Nica Cupaca, koji je odletio u Maroko kako bi pomogao oko komplicirane kaskaderske scene, pronađeno je u hotelu u gradu Fesu.

image

Član filmske ekipe Nic Cupac preminuo je na licu mjesta u hotelu.

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

54-godišnjem Cupacu preostali članovi filmske ekipe odali su počast, a prema pisanju stranih medija riječ je o prirodnoj smrti. Iako prirodna smrt nije slična ubojstvu na setu filma "Rust" gdje je problem bio u nepažnji rekvizitera, mnogi Cupacovi bliski suradnici i kolege na nju gledaju kao još jednu u nizu tragedija iza filmskih kamera.

Čitajte i: Alec Baldwin povlači se iz glume, suprug poginule snimateljice sa sinom stigao u Novi Meksiko: Ovo je najteže razdoblje za oboje

"Jedan od najboljih - naučio me toliko toga kad sam počinjao", "Slomljena sam srca. Nic je bio tako drag čovjek", samo su neke od posveta Cupacu koji je radio s kamerom i električnim odjelom na 58 filmova i TV emisija od 2000., uključujući i dva filma o Harryju Potteru te filmove 'Da Vincijev kod', 'Čuvari galaksije', 'Svijet iz doba Jure: Palo kraljevstvo' , i 'Venom: Neka bude pokolj'.

Čitajte i: Alec Baldwin prekinuo šutnju nakon strašne tragedije: 'Ne postoje riječi kojima bih opisao moj šok i tugu'

Snimanje petog i posljednjeg nastavka Indiane Jonesa, koji je prvotno trebao biti objavljen 2022., ali je ipak zakazan za 2023., odgođeno je prvo zbog pandemije, a zatim je pauzirano na tri mjeseca nakon što je glumac Harrison Ford doživio ozljedu ramena.

Film u kojem će glumiti i Phoebe Waller-Bridge i Mads Mikkelsen, dolazi trinaest godina nakon izlaska četvrtog filma.

Linker
29. svibanj 2024 05:01