Konačno operirana

Jedna od najljepših žena svijeta progovorila o dijagnozi: ‘Uzrokuje jake bolove i teško ju je dijagnosticirati‘

Bivša Miss Universe svijeta operirana je nakon što je niz godina dobivala pogrešne dijagnoze o svom stanju. Endometriozu su Oliviji Culpo dijagnosticirali prije nešto više od godinu dana.

Nekadašnja Miss Universe svijeta, influencerica Olivia Culpo, na društvenim mrežama objavila je fotografije s operacije. Na zahvatu je završila nakon dugogodišnje borbe s endometriozom. Točnu dijagnozu svog stanja dobila je tek prošle godine, no s bolešću se bori znatno duže. Otkrila je, naime, da je sve dotad dobivala pogrešne dijagnoze pa se nije mogla ni liječiti kako treba.

Operacija nakon niza pogrešnih dijagnoza

"Imala sam operaciju zbog endometrioze. Ovo nije glamurozna objava, no smatrala sam da je važno podijeliti je kako bi podigla svijest o ovoj bolesti. Endometrioza je stanje u kojem tkivo iz sluznice maternice širi na okolna tkiva i pojavljuje se na ostalim organizma, uzrokujući bol. Bolest utječe na plodnost i općenito zdravstveno stanje. Uzrokuje jake bolove i teško je ovu bolest dijagnosticirati ultrazvučnim pregledom. Godinama sam bila u agoniji pred svaku menstruaciju i dobila sam puno pogrešnih dijagnoza", napisala je Olivia.

Govorili su joj da treba piti lijekove za bolove, više se odmarati i prihvatiti da su menstrualni ciklusi uvijek neugodni.

"Znam jako puno ljudi sa sličnom dijagnozom i zbog toga silno želim govoriti o ovom pitanju. Svima vama koji se borite s endometriozom želim poručiti da razumijem vašu bol, depresivna stanja i usamljenost koja prate ovo stanje, koje je tako teško objasniti drugima", dodala je influencerica.

Srećom, kod nje prava dijagnoza nije toliko zakasnila pa joj neće utjecati na želju da se jednog dana ostvari kao majka. Teško je, dodala je, kada nitko ne razumije kroz koliko bolno stanje prolazite, i kada simptome nitko ne percipira. Srećom, kroz javne istupe niza slavnih žena diljem svijeta progovorilo je o ovoj bolesti i svim njezinim simptomima.

Čitajte i:

Dijagnoza endometrioze donijela joj je jake bolove, ali i odluku koja joj je promijenila život

Nakon teške operacije mukama slavne glumice ne nazire se kraj: 'Ovako izgledaju najteži trenuci u borbi s kroničnom bolešću'

Od ovog bračnog dogovora poznata glumica ne odstupa: 'Da ovo ne radimo, pretvorili bi se u cimere'

Linker
17. travanj 2024 00:22