MRAČNA STRANA FILMSKE INDUSTRIJE

Jamie Lee Curtis smatra da bi #MeToo pokret uzrujao njezinu majku: ‘Bila je suviše optimistična‘

Glumica vjeruje da njezina majka Janet Leigh nikada ne bi rekla nešto loše protiv redatelja Alfreda Hitchcocka kojeg je njezina kolegica sa seta Tippi Hedren optužila za seksualno zlostavljanje.

Proslavljena američka glumica Jamie Lee Curtis smatra da bi "MeToo" pokret kojem je cilj osvjestiti problem seksualnog zlostavljanja, uzrujao njezinu majku i glumicu Janet Leigh koja je, između ostalih, glumila u napetom filmu Alfreda Hitchcocka - Psycho.

Čitajte i: Jamie Lee Curtis o ovisnosti: ‘Probala sam plastičnu kirurgiju i nije mi pomogla, baš naprotiv...‘

Optužba za seksualni napad

Tijekom intervjua s Melanie Griffith, glumica je istaknula kako su Janet Leigh i majka Melanie Griffith - Tippi Hedren bile prijateljice i kolegice te su obje surađivale s jednim od najpoznatijih filmskih redatelja - Alfredom Hitchcockom. Griffith je pritom istaknula kako redatelj "očito baš nije bio dobar" s njezinom majkom, koja ga je 2016. optužila za seksualni napad.

image
Janet Leigh i Jamie Lee Curtis.
BEI/SHUTTERSTOCK

"Nikada nisam ulazila u detalje o ovome, niti ću ikada", napisala je svojedobno u memoarima Tippi te je dodala: "Jednostavno ću reći da me iznenada zgrabio i stavio ruke na mene. Bilo je seksualno, izopačeno i ružno, a ja nisam mogla biti više šokirana."

Janet Leigh suviše optimistična

"Mislim da Janet nikada ne bi priznala da je bilo takvih situacija", odgovorila je Curtis koja smatra da je njezina majka bila suviše optimistična u vezi filmske industrije.

image
Tippi Hedren.
CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK

"Mislim da bi je pokret #MeToo stvarno uznemirio. Nije pošteno stavljati joj riječi u usta, ali poznavajući nju, mislim da ne bi rekla za njega da se bilo kada loše ponio".

Čitajte i: Slavna glumica progovorila o svom transrodnom djetetu: ‘U čudu i ponosu gledali kako je naš sin postao naša kćer‘

Glumica se inače često prisjeća pokojne majke, a nedavno se za premijeru kostimirane zabave Halloween Kills prerušila u kultni outfit Janet Leigh iz filma Psycho.

Linker
19. travanj 2024 13:56