TJEDAN ZA PAMĆENJE

Izašli iz rodilišta! Nakon premijere u Cannesu, Antonetu uhvatili trudovi pa ju je partner 13 sati vozio do Zagreba

Iza dubrovačke redateljice Antonete Alamat Kusijanović tjedan je kojeg će zasigurno pamtiti cijeli život, koji upravo kreće. Naime, izvela je svog sina iz rodilišta.

Nakon što je premijerno prikazan njezin debitantski film "Murina" na Filmskom festivalu u Cannesu, Antonetu Alamat Kusijanović su, kako doznajemo uhvatili trudovi, a njezin partner ju je iz Nice vozio čak 13 sati do rodilišta u poliklinici Podobnik u Zagrebu!

Vjerujemo da Antoneti na putu do Zagreba u trudovima nije bilo svejedno, no sve je na sreću dobro prošlo, a mlada redateljica je rodila svoje prvo dijete, sina i samo sat vremena nakon što je njezin film "Murina" otvorio Pulski filmski festival, osvojila prestižnu nagradu - Zlatna kamera u Cannesu.

image
Nakon premijere filma u Cannesu, redateljicu su uhvatili trudovi pa ju je iz Nice partner 13 sati vozio do Zagreba!
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Prvi je to puta od samostalnosti Hrvatske da je hrvatski film uvršten u program '15 dana autora' koji se od 1969. godine održava u sklopu festivala u Cannesu.

Čitajte i: Veliki uspjeh dubrovačke redateljice! ‘Murina‘ osvojila Zlatnu kameru u Cannesu

Niz povijesnih trenutka u svom životu Antoneta sigurno neće zaboraviti, a nedavno je objavljena snimka na kojoj se redateljica sa sinom u naručju zahvaljuje samom festivalu i programu na nagradi, kao i svojim kolegama, suradnicima i obitelji.

"Ova nagrada pripada mojem sinu kojeg sam rodila jučer i nadam se da je ovo tek početak za nas oboje. Hvala vam puno", rekla je Antoneta između ostalog u snimci objavljenoj na Facebooku.

Čitajte i: Dirljiva objava: Antoneta Alamat Kusijanović s novorođenim sinom u naručju zahvalila se na Zlatnoj kameri!

Nakon toliko uzbudjivog tjedna prepunog putovanja, nagrada i uzbuđenja, Antoneta se s prinovom vratila kući.

Inače, film "Murina" je debitantska drama koja prati obiteljsku dramu šesnaestogodišnje Julije (Gracija Filipović) čiji odnos s opresivnim ocem Antom (Leon Lučev) doseže točku pucanja kada se u njihov odnos na izoliranom hrvatskom otoku upetlja stari obiteljski prijatelj. Dok otac s nim pokušava dogovoriti i sklopiti posao života, kariznatični gost Juliji nudi slobodu od militarističke egzistencije, dok se u njoj budi revolt prema obitelji. Ispunjena velikim očekivanjima, Julija se uvlači u opasan vrtlog strasti i nasilja.

image
Iza Antonete Alamat Kusijanović je tjedan za pamćenje.
TONCI PLAZIBAT/CROPIX

Film je izazvao veliki interes stranih medija u Cannesu, pa je Alamat Kusijanović o njemu pričala za najprestižnije filmske časopise. Progovorila je pritom o odrastanju u Dubrovniku, o studiranju na sveučilištu Columbia, ali i o idejama iza samog filma.

Linker
19. travanj 2024 04:07