eurosong 2021.

Hrvatska publika ne slaže se s našim stručnim žirijem! Znate li kome je otišlo 12 bodova naše javnosti?

Javnost je bila složna - naših 12 bodova otišlo je u ruke djevojaka iz benda Hurricane. Deset bodova hrvatska je javnost dala pobjednicima - Talijanima. Potvrdila je time Hrvatska svoju kolegijalnost prema susjedima.

Nakon što je završen 65. Eurosong, na kojem je pobjedu odnijela Italija, mnoge zanima i kako je Hrvatska glasovala u finalu natjecanja. Budući da je cijela regija, nakon što je Albina Grčić ispala iz borbe za pobjedu, stala iz benda Hurricane, odnosno djevojaka koje su predstavljale Srbiju, mnogi su se iznenadili što im je iz Hrvatske stiglo sedam bodova.

Čitajte i: Pobjednika Eurosonga optužuju za konzumaciju droge u prijenosu uživo, on se oštro brani: ‘Spremni smo na testiranje‘

Hrvatski stručni žiri najveći broj bodova dao je pobjednicima - Italiji, no stanje je kod domaće publike bilo nešto drugačije.

U prilično konfuznom prikupljanju glasova europske publike, organizatori Eurosonga potrudili su se ipak učiniti stvari što jasnijima pa je po čitanju konačnih rezultata i pribrajanja glasova publike glasovima stručnih žirija, vrlo brzo postalo poznato kako je koja zemlja glasovala.

Čitajte i: Publika dovela Italiju do pobjede na Eurosongu! Mlada ekipa počela je svirkom na ulicama Rima, a sada su osvojili Europu

Hrvatskoj publici pred malim ekranima izbor je bio nešto drugačiji negoli onaj stručnog nam žirija. Naime, Hrvatska je 12 bodova dala djevojkama iz Srbije, a deset bodova Talijanima. Ukrajini smo dodijelili osam, a Francuskoj sedam bodova. Finskoj je iz Hrvatske otišlo 6, Švicarskoj 5, Islandu 4, Rusiji 3, Azerjbajdžanu 2, dok smo Albaniji dali jedan bod.

Čitajte i: Pogledajte nastup kojim su Hurricane razvalile u finalu Eurosonga: ‘Od ovog srce staje‘

Linker
14. travanj 2024 23:44