Urnebes

Goran Bogdan pokazao što radi u pauzama od proba i skoro napravio kaos: ‘Specijalni efekti na domaći način‘

Čak i iščitavanje scenarija glumcima zna biti naporno pa se u pauzama zabavljaju kako znaju, nekada i opasno, barem ako je suditi po videu kojim je Goran Bogdan sve nasmijao.

Kazališni, televizijski i filmski glumac Goran Bogdan trenutno je u snimanjima serije "Šutnja" temeljenoj na romanima Drage Hedla. Glumac je na svom Instagram profilu pokazao što inače radi u pauzama između proba te dobrano nasmijao i svoje kolege, ali i pratitelje.

Čitajte i: Goran Bogdan piše povijest: ‘Ova vijest svakako je uljepšala ovo ludo vrijeme‘

"Specijalni efekti na domaći način", napisao je Goran ispod videa u kojem pokušava zapaliti ruku upaljačem, ne nadajući se da će mu to i uspjeti. U pozadini se grohotom nasmijala njegova kolegica Tihana Lazović i redatelj serije Dalibor Matanić.

Čitajte i: Goran Bogdan raznježio fanove: Uspomena koju mu je djed ostavio neprocjenjivo je blago

Divan početak godine

Inače, Goranu je stara 2020. završila i nova 2021. započela odlično. Bio je nominiran je u kategoriji najboljeg europskog glumca za ulogu u filmu "Otac" Srdana Golubovića. Time je Bogdan postao prvi glumac iz Hrvatske nominiran za tu prestižnu nagradu.

U središtu radnje, temeljene na istinitom događaju, siromašni je nadničar kojemu socijalna služba oduzme djecu, s čime se on ne miri, pa napušta svoje selo i kreće pješice do Beograda da ih vrati.

Europske filmske nagrade, europski pandan Oscarima, najznačajnija su filmska priznanja Starog kontinenta, kojima Europska filmska akademija (EFA) svake godine slavi izvrsnost na polju filma. Finalisti u kategoriji najboljeg glumca uz Bogdana su Bartosz Bielenia (Corpus Christi), Viggo Mortensen (Falling), Elio Germano (Hidden Away), Luca Marinelli (Martin Eden) i Mads Mikkelsen (Another Round).

Već je ranije film otkupljen za distribuciju u Turskoj, Švicarskoj, Južnoj Koreji, Irskoj, Velikoj Britaniji, Grčkoj, Cipru, Tunisu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Alžiru, Egiptu, Iranu, Iraku, Jordanu, Libanonu, Maroku, a sada je svjetski distributer prodao prava za njegovo prikazivanje u SAD-u, gdje će ga se moći u sljedećih deset godina gledati u kinima i na VOD platformama.

Linker
19. travanj 2024 21:06