REMISIJA

Glumica Selma Blair o borbi s multiplom sklerozom: Rekli su joj da se pripremi na najgore, no ona nije odustala...

Otkako joj je u listopadu 2018. godine dijagnosticirana bolest središnjeg živčanog sustava, glumica je na društvenim mrežama svakodnevno progovarala o posljedicama s kojima se suočava. Sad je obznanila kako je bolest u remisiji te da se već neko vrijeme osjeća odlično.

Glumica Selma Blair ima sretne vijesti! Nakon nekoliko godina koje je proživjela u bolnoj muci zbog multiple skleroze, glumica je objavila kako je bolest sada u remisiji.

Kronična imunološka bolest središnjeg živčanog sustava s "tisuću lica" dijagnosticirana joj je u kolovozu 2018. godine. Nakon godinu dana nošenja s intenzivnom boli i fizičkim borbama zbog MS -a, uključujući poteškoće u govoru i gubitak sposobnosti da u potpunosti koristi lijevu nogu, Blair se odlučila za transplantacija matičnih stanica i "agresivnu" kemoterapiju kako bi ponovno pokrenula svoj imunološki sustav.

image
Multipla joj je dijagnosticirana 2018. godine.
CHRIS CHEW/UPI/PROFIMEDIA

"Trebalo je vremena", objasnila je na panelu discovery+ kanala gdje je gostovala zbog nadolazećeg dokumentarnog filma "Upoznavanje Selme Blair", u kojem je snimila kroz što je sve prošla zbog multiple.

"Moja prognoza je trenutačno sjajna. U remisiji sam zahvaljujući matičnim stanicama", rekla je Blair. U odličnoj je fazi već nekoliko mjeseci, no sretnu vijest odlučila je za svaki slučaj podijeliti što kasnije.

Čitajte i: Usprkos opakoj bolesti zbog koje jedva hoda, napravila je potez koje je mnoge ganuo do suza

Blair je rekla kako je njezino oboljenje od MS-a bilo izuzetno teško, fizički i psihički, te da se usredotočila na svog sina Arthura (10) kako bi pronašla snage za preživjeti svaki dan.

image
Od 2018. je hodala sa štakama.
PHAMOUS/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

"Nisam imala snage ostaviti ga samog", rekla je glumica. Dodala je da, iako dijagnoza MS -a na čovjeka može djelovati na način da se izolira od društva, kaže kako je imala sreće zbog potpore obitelji i prijatelja, što je promijenilo način na koji pristupa životu.

Čitajte i: Selma Blair ima pomoć iz snova: Dogodila joj se velika sreća u najtežim danima

"Ljudi su se jako brinuli o meni. Sad mi se tek počeo sviđati život. Prije sam bila toliko uplašena. Sada sam odjednom počela pronalaziti identitet i sigurnost u sebi i shvatila kako upravljati vlastitim vremenom i energijom. Trenutačno se provodim najbolje u životu", zaključila je.

Linker
14. travanj 2024 06:42