NEJA MARKICEVIC/CROPIX
Što drugi misle, ona kaže

Glumica Marijana Mikulić iskrenija nego ikad: Kritizirala je ‘savršene‘ majke koje stalno dijele savjete

Naša poznata glumica na društvenim mrežama voli podijeliti svoje mišljenje o raznim situacijama. Bez dlake na jeziku, i ovoga je puta progovorila o problemu koje žene stvaraju same sebi. O tom pojmu savršenosti, koji nikome nije dostižan, a mnogi ga promoviraju.

Naša poznata glumica na društvenim mrežama voli podijeliti svoje mišljenje o raznim situacijama. Bez dlake na jeziku, i ovoga je puta progovorila o problemu koje žene stvaraju same sebi. O tom pojmu savršenosti, koji nikome nije dostižan, a mnogi ga promoviraju.

Glumica Marijana Mikulić poznata je po tome što često na društvenim mrežama progovora o problemima koje ju muče, ali i svakodnevnim situacijama koje nisu baš najlakše za njezinu obitelj budući da ima trogodišnjeg dječaka Jakova, kojem je ove godine dijagnosticiran nespecificirani poremećaj. O tome često piše i javno govori, ali i o ostalim pojedinostima koje su vezane uz majčinstvo. U najnovijoj objavi tematizirala je dežurne kritičare, poglavito žene, koje komentiraju jedna druge i daju savjete i sudove koji nisu uvijek dobrodošli, ali niti dobronamjerni.

"Sve se mahom žene prepoznaju i komentiraju, svi dijelimo taj nelagodni osjećaj spram savršenih uvijek superskuliranih koje šakom i kapom dijele neželjene savjete. Tko su uopće te žene, postoje li uistinu? Ili zapravo samo liječe svoje frustracije nabijajući drugima osjećaj neuspjeha i manje vrijednosti? Otkud uopće ta potreba dociranja i pametovanja mami, često i od nepoznatih, nejasno", napisala je Marijana. Brojne mame poistovijetile su se s njezinim riječima i komentirale kako im je baš to bilo potrebno. A to je Marijani upravo i bio cilj.

"Poruka tebi, da tebi, koja si danas odlučila ne kuhati nego djeci dati sendvič, tebi koja si danas sve samo iz sušilice 'pukla' u ormar, i tebi koja ni ne znaš gdje ti je pegla, poruka tebi koja danas nisi uspjela s djecom izaći van jer si premorena, tebi koja si povisila ton jer 'petstotisućiti' moraš zvati da se probudi, obuče, počne jesti, tebi koja vodiš borbe samo tebi znane - super si! Točno takva kakva jesi, super si". Ohrabrila je sve majke koje se svakodnevno suočavaju s raznim kritikama te im poručila kako su najbolje, baš takve kakve jesu.

image
Marijana Mikulić s obitelji
TOMISLAV KRISTO/CROPIX

No, priznala je kako na društvenim mrežama ponekad ima i inspirativnih žena koje svojim primjerom nadahnjuju, umjesto da pametuju. O tome da žene često jedna drugoj nameću komplekse pisala je i u srpnju kada se pridružila mnogima koje su pod heštegom, #prirodnažena, dijelile svoje fotografije bez šminke i s ponekim "nedostacima", primjerice, sijedom kosom i celulitom.

Čitajte i: Marijana Mikulić na udaru kritika zbog kolica: 'Možemo svoju pamet i savjete nekad zadržati za sebe'

Ipak, Marijana je po tom pitanju bila malo drugačija. Progovorila je o licemjerju.

"Prirodna sam najljepša, ali reklamiram sto i jedan tretman na koji idem da bih bila tako ‘khm‘ prirodna. Podrška žena ženi i sijedoj i sa celulitom i mršavoj i debeloj (da, napisala sam točno te riječi), ali reklamiram kako da smršaviš i kako da izgledaš top, koju robu da 'furaš' da izgledaš top jer inače si seljanka bez ukusa", istaknula je Mikulić brojne kontradiktornosti.

image
Marijana Mikulić poznata je kao glumica koje nema dlake na jeziku
TOMISLAV KRISTO/CROPIX

Čitajte i: O tome se šuti! Glumica progovorila o drugoj strani ženske 'podrške': 'Nabijamo jedna drugoj komplekse'

Linker
27. travanj 2024 15:58