TUŽITELJSTVO U BEOGRADU

Glumac Branislav Lečić službeno oslobođen optužbi za silovanje kolegice čiji je prigovor odbijen

Prigovor na odbacivanje kaznene prijave kojeg je glumica Danijela Štajnfeld podnijela protiv Višeg javnog tužiteljstva tvrdeći da ju je glumac Branislav Lečić 2012. godine silovao, odbijen je.

Branislav Lečić, nekoliko puta optuživan za silovanje, sada je oslobođen svih optužbi, a prigovor Danijele Štajnfeld Apelacijsko javno tužiteljstvo u Beogradu odbilo je kao neosnovan.

Unatoč nizu optužbi koje je Danijela podnijela protiv glumca i posljednjem prigovoru na odbijanje prijave, potvrđena je odluka Višeg tužiteljstva da ne postoje osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo silovanja.

Podsjećamo, glumica Danijela Štajnfeld koja već godinama živi u Americi, prošle je godine objavila dokumentarni film "Zaceli me"/"Drži me čvrsto" u kojem je otkrila da je bila žrtva silovanja, a nedavno je odlučila otkriti identitet silovatelja putem službenih institucija. Riječ je o nekadašnjem ministru kulture i medija u Srbiji, Branislavu Lečiću.

Vijest je to koja je poput bombe odjeknula cijelom regijom, a Danijela je iznijela niz optužbi protiv Lečića u svom iskazu tvrdeći da ju je Lečić automobilom odveo izvan Beograda te ju je seksualno zlostavljao.

Čitajte i: Tko je Branislav Lečić, novi moćnik optužen za silovanje? Slavni glumac i domaćoj publici dobro je poznat

"Mene je silovao moj kolega i dragi prijatelj Branislav Lečić, u svibnju 2012. godine. Poslije četiri dana glumili smo u predstavi. Bila sam u šoku. Htjela sam odmah zvati policiju, ali sam razmišljala što će se dogoditi. Morate razumjeti to stanje", izjavila je glumica koja je za portal Insajder podijelila i mučnu snimku telefonskog razgovora kojeg je vodila s Lečićem, nakon što mu je pokušala objasniti da se te noći osjećala ugroženo, no bezuspješno jer Lečić ima u potpunosti drugačije viđenje situacije.

image
Glumac je nekoliko puta optužen za silovanje.
EMIL CONKIC

"To je bilo jako veliko mučenje, psihološko, emotivno, fizičko i seksualno. U jednom momentu nisam mogla govoriti, nisam mogla stajati, nisam mogla podići ruke. Ridala sam strašno... Onda me vratio kući i poslije četiri dana smo glumili u predstavi", tvrdi Danijela.

"...Što ti misliš da to ispada da sam ja netko tko svoj ku*ac usrećujem i stavljam seksualno u nekoga koga ne poštujem, da ga ponižavam, da podcjenjujem? Netko je zaslužio da ja to poželim. Imaš li uopće pojma tko sam ja?”, izjasnio se na snimci glumac.

Čitajte i: Nakon istupa Milene Radulović! Kako je nekad ugledni pedagog stvorio ‘sektu‘ i zavjet šutnje na zlostavljanje

Unatoč tome što je snimka predana kao dio dokaznog materijala beogradskom Višem javnom tužiteljstvu, poznati glumac i bivši dužnosnik negira sve optužbe.

"Ja, Branislav Lečić iz Beograda, najodlučnije poričem bilo kakve optužbe koje su na moj račun iznijete. Nikada u svom životu nisam počinio niti jedno kazneno djelo, a kamoli djelo silovanja ili bilo koje njemu srodno ili slično! ... Također, pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću spreman sam podvrgnuti se poligrafskom ispitivanju na sva pitanja, uključujući pitanja o razgovoru sa Štajnfeld koji je objavljen u pojedinim medijima", kazao je Lečić, a u istoj izjavi rekao je kako nema namjeru napuštati teritorij Srbije te je pozvao nadležno tužiteljstvo i MUP RS da mu uputi poziv za saslušanje.

Ovo Lečiću nije bila prva optužba za silovanje. Optužila ga je i glumica Merima Isaković koja je kasnije izjavila kako su se javile i druge djevojke koje su s njim imale sličnih situacija te su izjavile da će svjedočiti pred Tužiteljstvom protiv njega.

Linker
27. ožujak 2024 16:58