drama sve veća

‘Faca‘ tone sve dublje: I četvrta žena optužila ga je da ju je seksualno napastovao i prijetio da će joj uništiti karijeru

Iako glumac sve niječe, njegove kolegice iz serije ‘Seks i grad‘ podržale su žene koje je navodno napastovao, a čini se da se sve više njih ohrabruje istupiti.

Nakon što su čak tri žene optužile glumca Chrisa Notha, najpoznatijeg po ulozi 'Face' u seriji Seks i grad, da ih je seksualno napastovao, javila se i četvrta. Naime, kantautorica Lisa Gentile upoznala je Notha 1998. u restoranu Da Marino's na Manhattanu.

Jedne noći 2002. godine, rekla je u izjavi, Noth je došao do njezina stana jer je rekao da želi vidjeti gdje ona živi, ​​ali kada je bio tamo, rekla je, počeo ju je ljubiti i silom privukao k sebi. Zatim joj je stisnuo grudi, rekla je, prije nego što je gurnuo ruke ispod svoje košulje.

"Nastavila sam gurati njegove ruke prema dolje, dok je on gurao moje prema gore... pokušavala sam ga natjerati da prestane", rekla je Gentile, tvrdeći da je tada povukao njezinu ruku prema svom penisu.

Čitajte i: Zbog skandala u kojemu ga za napastovanje optužuju sad već tri žene, ‘Facina‘ supruga skinula je prsten

Kad ga je konačno uspjela odgurnuti, ljutiti Noth počeo ju je nazivati "namigušom" i "ku**icom". Sljedećeg dana Noth je nazvao njezinu prijateljicu i upozorio je da će Gentile biti na crnoj listi u industriji ako kaže drugoj osobi o tome što se dogodilo.

Njezina odvjetnica Gloria Allred tvrdi da je to iskustvo za Gentile bilo 'traumatično' napominjući da je jako negativno utjecalo na njezino emocionalno zdravlje.

Ipak, Gentile je zadržala uspješnu karijeru kantautorice, a razlog zašto nije prije rekla što joj se dogodilo jest taj što se, kako je ispričala, bojala istupiti tijekom proteklih 20 godina, ali je osjetila inspiraciju nakon što su tri druge žene tvrdile da ih je Noth seksualno napao.

Čitajte i: Skandal koji trese ‘Seks i grad‘: Konačno se oglasile i slavne kolegice zbog optužbi na račun Face

Optužbe protiv Notha pokrenule su dvije žene - jedna se navodi pod pseudonimom Lily, a druga je Zoe Lister-Jones koja je u to vrijeme snimala seriju "Zakon i red". Treća žena pod pseudonimom Ava, optužila ga je da ju je napastovao dok je imala svega 18 godina.

image

Chris Noth i Tara Wilson.

FOTOGRAFIJE: ROBIN PLATZER//AVALON/PROFIMEDIA

Zbog svih ovih optužbi, supruga Chrisa Notha Tara Wilson skinula je vjenčani prsten, bez kojeg je snimili paparazzi u Los Angelesu. Iako on sve niječe, njegove slavne kolegice iz serije, Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon i Kristin Davis, iskazale su podršku napadnutim ženama.

"Duboko smo ožalošćene što čujemo ove optužbe protiv Chrisa Notha. Podupiremo žene koje su istupile i podijelile svoja bolna iskustva. Znamo da to mora biti vrlo teško za učiniti i hvalimo ih zbog toga", napisale su tri glumice u zajedničkoj izjavi objavljenoj na društvenim mrežama.

Linker
19. travanj 2024 08:36