TKO ZNA - ZNA

Evo i njega! Jared Leto stigao u Stockholm kao počasni gost konferencije briljantnih umova

Američki glumac, glazbenik i investitor svoj uspjeh duguje osebujnom karakteru i snazi kreativnog mišljenja o čemu će govoriti na konferenciji u Švedskoj.

Prema definiciji kreativnost je mentalni proces koji uključuju stvaranje novih ideja, pojmova, rješenja problema i novih poveznica između postojećih ideja ili pojmova. Njezine osnovne značajke su tzv. divergentne misli koje sadrže originalnost i primjerenost za stvaranje nečeg novog. Iako se intuitivno smatra jednostavnim fenomenom, zapravo je veoma kompleksna, komplicirana i neopisiva. Tko je njeguje i čuva, sve mu je lako, a ostalima je tako kako jest.

Neuhvatljiva je i zato jer postoji standardizirana tehnika mjerenja kreativnosti, a u povijesti čovječanstva pripisivala se čudu, kognitivnim procesima, crtama ličnosti i slučajnosti.

image

Jared Leto stigao je u Stockholm kao počasni gost konferencije Brilliant Minds

LARS HöGLUND/TT/SHUTTERSTOCK

Iako je predmet brojnih znanstvenih istraživanja, još fenomen kreativnosti je još uvijek tajanstven, a takav će i ostati i nakon konferencije Briljantnih umova koja se ovih dana održava u švedskoj metropoli Stockholmu.

Čitajte i: MOŽETE LI ZAMISITI SLAĐEG KENA? OTKRIVAMO ZAŠTO JE RYAN GOSLING PRIHVATIO ULOGU U FILMU BARBIE

Njezin počasni gost je 50-godišnji američki glumac, glazbenik i investitor Jared Leto koji će na vlastitom primjeru nazočnima objasniti svoju viziju važnosti osobnog razvoja, pri čemu kreativnost i originalnost u kombinaciji sa širokim spektrom znanja i vještina igraju ključnu ulogu.

image

Jared Leto će u Švedskoj održati predavanje o važnosti kreativnog mišljenja

STEPHEN LOVEKIN/BEI/SHUTTERSTOCK

Jared Leto je dijete majke hipijevke s kojom se neprestano selio po raznim komunama i odrastao u raznim oblicima neformalnih društvenih zajednica. Karijeru započeo kao glumac, a proslavio se prvom filmskom ulogom u romantičnoj drami 'Istkano srcem' (How to Make an American Quilt) 1995., a za ulogu u filmu 'Poslovni klub Dallas' (Dallas Buyers Club) 2013. osvojio je Oscara.

U to doba već je bio i glazbena zvijezda, jer je sa starijom bratom Shannom Letom osnovao bend 30 Seconds to Mars, s kojim je prodao više od 15 milijuna albuma.

Pogledajte video

Vlasnik je i kompanije The Hive koja se bavi digitalnim marketingom i drugih tvrtki, a investirao je i u Reddit, Surf Air i Robinhood Markets.

Deklarirani je vegan i pobornik prava životinja, te aktivist za prava manjinskih zajednica. Veliki dio aktivnosti i vlastitog novca ulaže u filantropske i humanitarne projkte, a od 2015. je globalni ambasador organizacije World Wide Fund for Nature (WWF).

Linker
17. travanj 2024 12:36