Ljubav košta

Dobra svadba u Italiji: Kourtney i Travis potrošili su skoro 25 milijuna kuna, otkriveno na što

Kourtney Kardashian i Travis Barker ne drže samo rekord po broju razmjena bračnih zavjeta. Svjetski mediji izračunali su koliko je stajalo njihovo zadnje vjenčanje u Italiji, a kad se tome zbroje i prve dvije ceremonije, jasno je da je mlađa sestra Kim Kardashian imala jedno od najskupljih ulazaka u brak.

Nakon što su se danima secirali svi detalji talijanskog vjenčanja članice klana Kardashian i bivšeg bubnjara Blinka 182 , na red je došla i financijska strana ovog raskošnog događanja. Podsjetimo, Kourtney Kardashian i Travis Barker prošli su vikend po treći put izmjenili bračne zavjete, a ceremonija je održana u talijanskom Portofinu. Gala vjenčanju navodno je prisustvovalo stotinjak uzvanika koji su slavili ukupno tri dana.

. Svjetski magazini pokušali su izračunati koliko je sve skupa moralo koštati mladence, a ne zaboravimo da se radi o dizajnerskoj odjeći, dvorcu, jahtama, otmjenim večerama, privatnom nastupu Andree Bocellija i još mnogo toga...

Prijevoz

Kardashiani su u Italiju otputovali privatnim avionom, a na stranici zrakoplovne kompanije Camber stoji da putovanje njihovim avionom Gulfstream G550, koji prima do 12 osoba i leti od Van Nuysa u Kaliforniji do Genove u Italiji (najbliže zračne luke Portofinu), košta 220.447 dolara u jednom smjeru. E! je izračunao da su mladenci za ovaj luksuz izdvojili 881.788 dolara, ako se uključe i obavezne pristojbe leta. No, to nije sve. Tijekom svadbenog vikenda uzvanici su se stalno koristili taksi brodovima. Dnevni najam jednog čamca za 11 osoba stoji 2047 dolara dnevno. Kourtney i Travis navodno su rezervirali 12 ovih brodova što znači da su na taksije potrošili preko 24 000 dolara.

image

Mladenci i članovi njihovih obitelji u Italiju su stigli privatnim avionom, a tijekom tri dana uzvanicima je na raspolaganju bilo nekoliko glisera.

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Smještaj

Čini se da su brojni gosti odsjeli u hotelu Splendid, koji njegova web stranica opisuje kao "jedan od najočaravajućih hotela u Portofinu". Boravak u apartmanu s pogledom na more i balkonom ili terasom košta oko otprilike 6 tisuća USD po noći. E! tvrdi da je u Splendidu odsjelo 20 uzvanika, a uključujući oko 15.000 dolara za slučajne troškove koje hotel naplaćuje, to bi ukupno iznosilo 135 000 dolara.

Mjesto održavanja

Cijena najma dvorca Castello Brown u kojem je održana ceremonija, ovisi o dobu godine i danu u tjednu. Cijeli vikend (govorimo od petka do ponedjeljka) u mjesecu svibnju procjenjuje se na 18.500 američkih dolara.

Hrana i piće

Reality zvijezda i američki glazbenik iskazali su se i s jelovnikom. Kad se sve zbroji, od gozbe u čuvenom restoranu Puny gdje je poslužen meni dobrodošlice ( ručno umiješana tjestenina s pestom, pečeni brancini, parfe od kave, vrhunska talijanska vina... ) do večere u Castello Brownu i slatkog stola, te večera u drugim restoranima tijekom vikenda, ispada da su samo za hranu potrošili oko 53 tisuće dolara.

Kako se i očekuje od reality mladenaca, šampanjac je na svadbi tekao u potocima. Navodno se popilo 50-tak boca Ruinart Brut Rosé za što su izdvojili 5500 dolara,a za otvoreni bar platili su 3 660 dolara.

Andrea Bocelli

Talijanska zvijezda Andrea Bocelli privatne "gaže" naplaćuje između 500.000 i 749.000 dolara, a Kourtney i Travisa te njihove uzvanike uz Bocellija je zabavljao i DJ Cassidy čija je najniža cijena 45.000 dolara.

Svadbeni outfit

Prema pisanju magazina People samo Givenchy Haute Couture haljina Kim Kardashian, koju je dizajnirao Riccardo Tisci, procijenjena je na 500.000 dolara.

image

Kim Kardashian imala je najskuplju haljinu među uzvanicima.

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Koliko je stajala Kourtneyina vjenčanica nije poznato, no nagađa se da je nije platila puno manje nego Kim svoju. Zna se da su mladenka i ostale žene poznatog klana sva tri dana bile od glave do pete u kreacijama Dolce & Gabbana, a to im je prema računici upućenih talijanski dvojac naplatio oko 200.000 dolara.

image

Talijanski kreatorski dvojac Domenico Dolce i Stefano Gabbana navodno je za outfit djeveruša i bližih članova mladenke dobio 200 000 tisuća dolara.

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Za planera vjenčanja, šminku, fotografa, popratne aktivnosti, cvijeće i ostalu dekoraciju mladenci su platiti još gotov milijun dolara, što je u konačnici cifra od skoro 3 i pol milijuna.

Čitajte i: VJENČANJE OD 25 MILIJUNA KUNA! DAN IZ SNOVA ZA BROOKLYNA BECKHAMA I NICOLE PELTZ

Linker
19. travanj 2024 12:13