Dan pun tuge

Divna crna žena: Dirljiv oproštaj Kićine muze, s kojom se na kraju života i pomirio...

Bivša ljubav, kojoj je naš glazbenik posvetio jednu od najljepših pjesama, oprostila se od Kiće otkrivši da su na kraju ipak pronašli zajednički jezik.

Vijest da smo izgubili legendu domaće glazbe Krunoslava Kiću Slabinca potresla je zemlju, regiju, ali i neke udaljene dijelove svijeta. Tako je njegov odlazak potresao i Mirjanu Antonović, koja živi u Americi.

"Dragi moji prijatelji javili su mi da je naš Kićo Slabinac, preminuo. Danas smo izgubili veliku legendu, prijatelja, voljenu osobu. I velikog čovjeka. Par dana prije nego što je trebao u bolnicu, Kićo me je zamolio da mu obećam da ćemo u nebu biti zajedno.

Obećao mi je da će me nazvati čim otvori oči. Nažalost to se nije dogodilo, što je bilo vrlo zabrinjavajuće. Mnogo će nam svima nedostajati, a posebno meni. Sućut njegovoj obitelji", napisala je Mirjana u oproštaju na Facebooku.

Život isprepleten velikim tugama i radostima: Kićo tragičnu 1989. nije zaboravio, no uspio je krenuti dalje

Fatalna ljubav u Americi

Glazbenik i Mirjana upoznali su se na njegovoj američkoj turneji, na koju je otišao nakon što je 1969. odslužio vojni rok. Kićo je govorio da je na tom kontinentu imao najplodnije godine karijere.

Tada je nastao hit "Zbog jedne divne crne žene", a njegova inspiracija bila je upravo Mirjana Antonović, u koju je tih godina Kićo bio silno zaljubljen. Njihova veza nije završila sretno, što se može zaključiti i slušajući tužnu baladu, Kićo i Mirjana sreli su se prije dvije godine - kada je ona došla u Zagreb i javila mu se.

Beskrajna tuga na estradi! Domaći glazbenici ne skrivaju koliko ih je pogodio Kićin neočekivani odlazak

"Inzistirala je da budemo prijatelji, barem u ovim godinama, da ne umremo kao neprijatelji. Ipak smo si nešto u životu značili", rekao je Kićo nakon susreta sa ženom koja je bila inspiracija za njegov najveći hit.

S povratkom u Hrvatsku, Kićo je pronašao ljubav i oženio se Dubravkom, s kojom je dobio dvoje djece. Razveli su se 1989. nakon 12 godina braka.

Linker
12. travanj 2024 00:08