negira optužbe

Bob Dylan optužen da je seksualno zlostavljao 12-godišnju djevojčicu: Navodna žrtva tvrdi da i danas trpi posljedice

Glazbenik, koji je prodao više od 125 milijuna ploča i 2016. dobio Nobelovu nagradu za književnost, negira ove teške optužbe i kaže da će se energično braniti.

Jedan od najvećih kantautora 20. stoljeća, Bob Dylan, optužen je da je seksualno zlostavljao 12-godišnju djevojčicu nakon što ju je drogirao i opio.

U tužbi se navodi da se zlostavljanje dogodilo više puta u razdoblju od šest tjedana, i to u travnju i svibnju 1965. Legendarnog glazbenika optužuje se da je tada uspostavio blisku emocionalnu vezu sa žrtvom koja je u spisima navedena samo po inicijalima J.C.

Neka zlostavljanja navodno su se, pišu strani mediji, dogodila i u njegovom apartmanu u hotelu Chelsea u New Yorku.

image
Bob Dylan navodno je svoju žrtvo prvo opio i drogirao, a onda seksualno zlostavljao.
M42/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Tužbu je pokrenula ženska osoba koja danas ima 65 godina i živi u Greenwichu u Connecticutu te navodi da je Dylan, koji je tada imao 23 ili 24 godine, iskoristio svoj status glazbene zvijezde kako bi zadobio njezino povjerenje i kasnije je zlostavljao.

Žrtva je, kako se navodi u tužbi, zbog izloženosti drogama, alkoholu i fizičkim prijetnjama emocionalno oštećena do danas. Bob Dylan, pravim imenom Robert Allen Zimmerman, time joj je nanio, navodi se, nepopravljivu štetu.

Čitajte i: Novi grad, novi krevet: Žene je volio jednako kako usnu harmoniku i gitaru, ali su ga skupo stajale

J.C. zbog horora koji je navodno proživjela od glazbenika traži još neutvrđenu odštetu i suđenje zbog optužbi za napad, lažno zatvaranje i nanošenje emocionalnih tegoba zbog kojih se u više navrata morala obratiti liječniku.

image
Glazbenik danas ima 80 godina.
GARETH FULLER/PA IMAGES/PROFIMEDIA

No, glasnogovornik 80-godišnjeg glazbenika poručio je da je tvrdnja navodne njegove žrtve neistinita i da će se Dylan energično braniti na sudu. Inače, tužba je podnesena neposredno prije isteka zakonskog roka koji je američka država New York dala 2019. godine za podnošenje tužbi o seksualnom zlostavljanju djece, a koje nisu mogle biti podnesene zbog zastare.

Bob Dylan, jedan od najcjenjenijih rock glazbenika, proslavio se početkom 60-ih kada je stupio na folk scenu Greenwich Villagea. Prodao je čak 125 milijuna ploča, a 2016. dobio je Nobelovu nagradu za književnost za stvaranje novih poetskih izražaja unutar velike američke tradicije pjesama.

Linker
19. travanj 2024 05:12