diva nad divama

Bizarne beauty tajne Mariah Carey: Danima jede samo losos, a spava barem 15 sati dnevno

Ako ste pomislili da ste sve čuli, možda i niste... Vlasnica jednog od najljepših glasova u povijesti glazbe za sebe bira najbolje, a što njeni rituali njege i brige za sebe i svoje tijelo podrazumijevaju, mnoge je iznenadilo. Evo i zašto.

Kad je glamur u pitanju, američka pjevačica Mariah Carey pravi je prvak. Po kući hoda isključivo u najfinijem donjem rublju i ogrtaču, u stilu zvijezda starog Hollywooda, a iza pozornice na nastupima moraju ju čekati najskuplji šampanjac, svježe rezane bijele ruže i četiri svijeće Jo Malone.

Kad je ljepota u pitanju, zvijezda najslušanije božićne pjesme "All I Want For Christmas Is You", također je specifična - održava rutinu koju bi rijetko tko mogao ponoviti.

Ovo su neki od najluđih 'trikova' za lijep izgled Mariah Carey:

Spava najmanje 15 sati, nekad uz pomoć maserke

Mariah Carey ne vjeruje u popularnu priču o osam sati sna, dovoljnih za "beauty sleep". Slavna pjevačica svake noći spava na svojim svilenim jastucima barem 15 sati, u sobi u kojoj se nalazi dvadesetak ovlaživača zraka. Taj je trik posudila od legendarnog pjevača Luthera Vandrossa, koji je vjerovao da ovlaživači zraka štite njegov glas.

Prije velikih nastupa Mariah spava i po dvadeset sati, a kad ne može utonuti u san kako je zamislila, u sobu zove maserku, da joj pomaže pri opuštanju.

Kupa se u mlijeku

Slavna pjevačica luduje za skupim kozmetičkim proizvodima, no najdraži joj je ritual ljepote onaj koji je prekopirala od Kleopatre.

U jednom je intervjuu otkrila da je baš zbog mlijeka njezina koža tako glatka te da, za najbolji efekt, mlijeko mora biti - hladno.

image
Slavna pjevačica doista ima stroge kriterije...
PROFIMEDIA

Neonska svjetla njezin su najveći neprijatelj

Ako se pitate zašto na brojnim fotografijama i snimkama Mariah nosi velike sunčane naočale premda je u zatvorenom prostoru, mogli bi se iznenaditi. Mariah ne nosi sunčane naočale kako bi izgledala poput superzvijezde, već kako bi izbjegla da je netko vidi, ili, još gore, fotografira, pod neonskom rasvjetom. "Imam pravilo da ne želim da me se fotografira pod neonskom rasvjetom, to je tako u stilu devedesetih", izjavila je na svom koncertu 2016. godine.

Nikad ne nosi maskaru

Vjerovali ili ne, glamurozna Mariah ne voli šminku, pogotovo maskaru. Na nastupima obožava nositi umjetne trepavice, no u privatnom životu pokušava nositi što manje šminke kako bi joj koža disala. Još važnije, mrzi skidati make up.

"Ne mogu smisliti maskaru", izjavila je, "Čim mi vizažist pokuša staviti maskaru, napravim tantrum".

Ponekad jede samo losos

Mariah je poznata po oscilacijama u težini, a kilograme 'rješava' na drastičan način. Kad se odluči za dijetu, danima jede losos, koji je bogat omega-3 nezasićenim kiselinama i odličan za mladenački izgled kože. Uz losos si dozvoljava samo još - kapare!

Linker
19. travanj 2024 22:39