IMAGE PRESS/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
Novac pokreće svijet

Bijesna je poznata glumica zbog tužbe: ‘Pohlepnoj agenciji ne dam ni penny‘

Zvijezda serije Igra prijestolja kolateralna je žrtva svog agenta. Zbog toga bi bogla platiti više od 2 milijuna dolara odštete.

Zvijezda serije Igra prijestolja kolateralna je žrtva svog agenta. Zbog toga bi bogla platiti više od 2 milijuna dolara odštete.

Pojavila se u finalnoj verziji filma ili ne, britanska glumica Lena Headey dužna je isplatiti proviziju bivšoj agenciji jer su joj, tvrde, osigurali posao. Iznos zbog koje su je tužili nije zanemariv: radi se o 1,5 milijuna dolara odštete zbog nekoliko projekata, a među njima je i film "Thor: Love and Thunder", najnoviji u franšizi o nordijskom božanstvu čiju naslovnu ulogu tumači Chris Hemsworth.

Riječ je o njezinoj bivšoj agenciji Troika registriranoj u britanskoj prijestolnici koja se 2020. preimenovala u "YMU" nakon što ju je jedan od osnivača, glumičin agent Michael Duff, napustio i pokrenuo vlastiti posao. Lena Heady otišla je za njim, a agencijske financijske obaveze isplatila je njemu. S tim se ne slažu Duffovi bivši suradnici, pa bi ceh svađe trebala bi platiti zvijezda serije "Igra prijestolja". Osim provizije za film o Thoru potražuju 300.000 dolara provizije za ulogu u filmu "Devet metaka", kao i dodatnih 650.000 dolara za angažman u serija Rita iako je sve ostalo na probnoj epizodi, piše Daily Mail. Kad se sve zbroji (zacijelo se računaju i kamate), Ceresai Lannister iz slavne serije trebala bi isplatiti agenciji vrtoglav iznos.

Čitajte i: Glavni glumci popularnog serijala bit će najplaćeniji u povijesti televizije

Dakako, glumica osporava potraživanja. Pojasnila je da s njima nikada nije potpisala ugovor nego je poslovala samo s Michaelom Duffom.

Dodala je kako je ulogu u filmu "Thor: Love and Thunder" dobila izravno od redatelja Taike Waititija, a ne preko Troikae, stoga im neće isplatiti ni penny, ako sud stane na njezinu stranu.

Linker
02. svibanj 2024 10:32