CROPIX/PROFIMEDIA
Sretan Majčin dan!

Bezgranična ljubav! Ove majke i kćeri nevjerojatno si liče - i zajedno su nezaustavljive

Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja, pa i Hrvatskoj, obilježava druge nedjelje u svibnju. Tim smo se povodom prisjetili inspirativnih tandema majki i kćeri.

Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja, pa i Hrvatskoj, obilježava druge nedjelje u svibnju. Tim smo se povodom prisjetili inspirativnih tandema majki i kćeri.

Ne pada jabuka daleko od stabla, tim bi se riječima mogli opisati ovi primjeri iz poznatih obitelji. Povodom Majčinog dana kojeg obilježavamo danas, prisjetili smo se domaćih i svjetskih mama - kćeri tandema koji su od najmanjih nogu vrlo složni, a što vrijeme više odmiče i sve sličniji fizički. Neodoljivo nalikuju jedne na drugu, a neke su osim fizičkih sličnosti krenule i istim stopama u izboru karijere.

Suzy i Sarah Josipović

Majka i kći, poslovne suradnice, prijateljice i gotovo identične žene predivne plave kose Suzy Josipović Redžepagić i Sarah Josipović svoju fizičku sličnost kao da ispoljavaju i u povezanosti u životu. Obje su se u mladosti bavile manekenstvom, što ne čudi kada se uzme u obzir njihov izgled, ali Sarah je vrlo brzo krenula majčinim stopama i izvan modnih pista. Danas su Suzy i Sarah organizatorice mnogih događanja, a kroz većinu njih protkana je i ljubav prema kvalitetnoj i dobroj hrani.

image
Sarah i Suzy Josipović Redžepagić
MATEJ DOKIC/CROPIX

Čitajte i: Naša snaga je skladna obitelj: 'Shvatila sam da od plača, tuge i duboke depresije nema ništa'

Reese Witherspoon i Ava Elizabeth Phillipe

Glumica i producentica Reese Witherspoon rodila je s 24 godine, što se pogototov u Hollywoodu smatra vrlo mladom mamom. No baš zato sada 45-godišnja Reese ponosno pozira uz svoju kći Avu Elizabeth Phillipe. Njihova zapanjujuća sličnost iznenadi svaki put, pogotovo kada mlada Ava konačno popusti i dopusti mami da objavi neku zajedničku fotografiju na društvenim mrežama.

Čitajte i: Nevjerojatno slične Reese Witherspoon i kćer Ava zablistale na crvenom tepihu

Ljupka Gojić Mikić i tri nasljednice

Jedna od naših najuspješnijih manekenki, koja se nakon modne karijere uspješno ostvarila u majčinstvu i drugim poslovnim pričama definitivno je Ljupka Gojić Mikić. Prve godine svoje tri ljubimice najstarije Jane Sienne, Mile Amelie i najmlađe Mari Dane proživjeli su u dalekom Japanu. Već je tamo Ljupka započela svoju dizajnersku priču pokrenuvši brend Jolie Pettite. Za zaigrane i lepršave kreacije Ljupka ima najslađe modele koje ne mora tražiti dalje od obiteljskog doma. A dvije starije kćeri, baš kao i njihova mama, nastupile su u spotu domaćeg umjetnika Damira Urbana - Ljupka prije 25 godina u spotu "Astronaut", a prije dvije godine Jana Sienna i Mila Amelie u spotu "Iskra".

Čitajte i: 23 godine nakon Ljupke Gojić Mikić, zvijezde novog spota Urbana&4 su njezine kćeri

Cindy Crawford i Kaia Gerber

Ako se o kome priča kao o dostojnoj nasljednici modne vladarice onda je to kći bivšeg supermodela Cindy Crawford, njenu kći Kaiu Gerber modne kuće naprosto obožavaju. Cindy je sovju mezimicu dugo čuvala od svjetala reflektora, no otkako joj je dopustila da se okuša u modnom svijetu, za Kaiom se otimaju imena poput Celine, Calvina Kleina ili Chanel.

Čitajte i: Preslika slavne majke: Kaia Gerber u kampanji za Calvin Klein nevjerojatno podsjeća na Cindy

Danijela Gračan i njezine tri kćeri

Bivša Kraljica svijeta, doktorica znanosti i majka triju prekrasnih djevojaka Danijela Gračan ima razloga u životu biti ponosna na svoja postignuća. Najveći ponos, zasigurno su joj tri predivne djevojke koje bilo izgledom, a jedna od njih i postignućima, neodoljivo podsjećaju upravo na nju. Najstarija Laura, srednja kćerka Ema 2018. ponijela je titulu Kraljice Hrvatske, baš kao i majka, te najmlađa Alma, pogotovo u svečanim prilikama od svoje majke Danijele ne razlikuju se previše nego izgledaju kao - četiri sestre.

image
Danijela Gračan i njene kćeri Laura, Ema i Alma.
LANA POLIC

Čitajte i: Obiteljski maskenbal: Uz slasne fritule, bivša kraljica svijeta za karneval priprema još jednu deliciju

Catherine Zeta Jones i Carys Zeta Douglas

Iz braka s 25 godina starijim kolegom Catherine Zeta Jones ima dvoje predivne djece, no posebnu pažnju privlaći mlađa 18-godišnja Carys Zeta. Kao savršena 'mješavina' poznatih roditelja, Carys ipak zbog svoje kose i toplih smeđih očiju neodoljivo podsjeća na majku čak i u svojim tinejdžerskim godinama. Trenutke sreće i iznimno skladnih odnosa unutar obitelji, kao i s polubratom iz Douglasovog prvog braka, ove dame često dijele putim društvenih mreža. A svaka zajednička snimka ili fotografija Catherine i Carys izazove ponovno oduševljenje njihovom sličnošću.

Čitajte i: Kći Catherine Zeta Jones i Michaela Douglasa izrasla je u pravu ljepoticu

Beyonce i Blue Ivy

Megapopularna pjevačica Beyonce i njena najstarija kći Blue Ivy, koja je ime dobila zahvaljujući jednom predivnom ljetovanju na Hvaru, svakim danom sve više nalikuju. Od najmanjih nogu ova devetogodišnjakinja okružena je roditeljima vrhunskim glazbenicima, ali i najskupljim dizajnerskim komadima odjeće. Queen Bey svoju je nasljednicu od malena nazivala vrlo odlučnom i samostalnom, već godinama sama odlučuje što će nositi. Prvo je osvojila modne znalce, a zatim je postala i najmlađa dobitnica BET Awarda, kao i druga najmlađa dobitnica Grammyja - zbog glazbene suradnje s majkom na pjesmi "Brown Skin Girl".

image
Beyonce i Blue Ivy
BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Čitajte i: Beyonce je na snimanju nove kolekcije odjeće i tenisica zasjenila njezina Blue Ivy

Antonija Mišura Sandrić i Tara

Šibenska košarkašica, koja je osim sportskim talentom svijet osvojila i svojom ljepotom Antonija Mišura Sandrić ne skriva koliko uživa u majčinstvu. Otkako je u veljači 2020. rodila svoju djevojčicu Taru, s malenom plavokosom nasljednicom gušta u svakom zajedničkom trenutku. Iako je Tara još beba, uvrstili smo nju i njenu mamu na ovu listu, jer se i od najmanjih nogu vidi tko će postati prava slika i prilika svoje uspješne majke. Posebna su im strast vesele i šarene modne kombinacije, u samo godinu dana postale su pravi mali modni tandem kojem želimo još mnogo lijepih godina i kombinacija.

image
Antonija Mišura Sandrić i kćerkica Tara.
SASA BURIC/CROPIX

Čitajte i: Neodoljiva mamina damica: Antonija Mišura Sandrić i njezina Tara pravi su modni tandem

Linker
26. travanj 2024 01:20