Posao iz snova

Astronomski honorar i nominacija za Oscara nisu sve što je dobila: ‘Ovo je pravo blago‘

Kao da nije dovoljno što su slavni i bogati, holivudski glumci s A liste ne moraju na odjeću potrošiti ni dolara. Zvijezda filma Spencer otkrila je da joj je njegova glavna kostimografkinja po završetku snimanja darovala kompletni modni fundus iz filma o Lady Di.

Za desetak dana, točnije 28. ožujka, održat će se 94. dodjela Oscara, a jedna od najvećih pretendentica za nagradu Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti je glumica Kristen Stewart. Promovirajući film Spencer, u kojem je maestralno odglumila pokojnu princezu Dianu, mlada žena svako malo otkrije neke pikanterije sa snimanja. Tako je nedavno za američki magazin Slant ispričala kako doma ima pune ormare odjeće koju je nosila u filmu kao Lady Di.

"Nije to ništa novo. Glumcima se filmska odjeća obično daruje jer se tijekom snimanja vežemo uz svoj lik", objasnila je Kristen.

Kako prenosi Mirror, zelenooka glumica je bila iznimno počašćena kad joj je čuvena filmska kostimografkinja Jacqueline Durran darovala njezine replike Dianine odjeće.

image

Glumica u ulozi Diane u flmu Spencer

LANDMARK MEDIA/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA


Čitajte i: Njezina Lady Di je neponovljiva! U očekivanju Oscara Kristen Stewart nastavlja osvajati nagrade

"Ovo se ne može usporediti ni s čim. Ovo je pravo blago. Obično bih zadnjih godina sa seta uzela samo poneki komad za koji sam se sentimentalno vezala jer zapravo malo što kasnije stvarno i odjenem, no sada sam bila zahvalna Jacqueline na njezinoj velikodušnoj ponudi. Lady Di je bila prava fashionistica i doista je imala istančan ukus za modu", bila je dirnuta Kristen, koja je u intervjuu priznala da joj se od svih Dianinih modnih kombinacija najviše sviđa njezino bezvremensko lepršavo odijelo na modro- bijele pruge.

Za Britanku Durran, koja je za svoj rad osvojila dva Oscara, glumica je kazala da je enciklopedija filmske kostimografije, a u superlativima je govorila i o čileanskom redatelju Pablo Larrainu. Njegov Spencer nije tipična biografija, nego prati samo tri dana božićnih praznika 1991., koje je neprežaljena princeza provela u Sandringhamu s ostatkom obitelji.

Glumica je ponovno i istaknula da joj je jedna od najtežih scena u filmu vezana uz Dianin problem s bulimijom, zbog čega je cijela filmska ekipa prošle godine bila prozivana. Naime, uoči Spencerove premijere u studenom, dobrotvorna organizacija za poremećaje hranjenja Beat upozorila je na neprimjerene prikaze Dianine borbe s bulimijom - koji su po njima previše glamurozni. S tim se ne slaže Kristen, koja je svojedobno pričala kako su joj njezine scene povraćanja i samoj bile mučne.

image

Kristen Stewart nakon snimanja je dobila vrijedna djela kostimografkinje Jacqueline Durran

MATT BARON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Film o princezi Diani oduševio kritiku, smatraju ga kandidatom za Oscara, a Kristen Stewart je briljirala

"Do ovog filma nikada nisam razmišljala o toj Dianinoj strani. Doduše, kad je ona u svom kontroverznom intervjuu s Martinom Bashirom 1995. godine potvrdila da se borila s bulimijom tijekom braka s princom Charlesom, ja sam imala pet godina. Sada razumijem što je mislila pod tim kad je rekla da je bulimija poput tajne bolesti", ispričala je Kristen o majci princa Williama i princa Harryja, koja je poginula u prometnoj nesreći u kolovozu 1997. u dobi od samo 36 godina.

Linker
17. travanj 2024 23:54