pomažu i dalje

35 milijuna dolara za izbjeglice: Ashton i Mila tim su povodom razgovarali sa Zelenskim

Predsjednik Ukrajine s glumcima je razgovarao putem video poziva te je oduševljen njihovom odlučnošću da pomognu Ukrajincima koji su morali pobjeći iz svoje domovine.

Otkako je počeo rat u Ukrajini, mnoge svjetske zvijezde su pokrenule humanitarne akcije za pomoć žrtvama rata, no najveća je ipak ona glumice Mile Kunis, rodom Ukrajinke, i njezinog supruga, glumca Ashtona Kutchera. Početkom ožujka pokrenuli su GoFundMe kampanju, a njihov cilj bio je skupiti 30 milijuna dolara pomoći, no nisu na tome stali, već idu dalje.

Ukupno su prikupili oko 35 milijuna, što je jako velik iznos, a na svom trudu zahvalio im je i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Zelenski je s glumačkim parom održao sastanak putem video poziva kako bi razgovarali o cijelom projektu koji je namijenjen izbjeglicama kojih je za sada 3,2 milijuna. Novac koji su skupili financira tvrtke Flexport i Airbnb sa sjedištem u San Franciscu. Flexport je tvrtka za prijevoz tereta koja dovozi zalihe izbjeglicama diljem Europe, a Airbnb im osigurava besplatan, kratkoročni smještaj.

Čitajte i: Čelična lady ukrajinskog vođe: Olena Zelenska o životu s glumcem koji je postao predsjednik

Zelenski je na Twitteru uz screenshot razgovora napisao da su Kunis i Kutcher "među prvima odgovorili na njihovu tugu" te da im je neizmjerno zahvalan i impresioniran njihovom odlučnošću.

image

Ashton i Mila redovito izvještavaju pratitelje o napretku humanitarne kampanje.

PLANET PHOTOS/PLANET/PROFIMEDIA

"Ashton i Mila su zvjezdani par koji iskreno vjeruje u nas, u našu pobjedu, u našu budućnost. Zahvalio sam im se u ime našeg naroda, u ime svih nas. Ovo je dobar rezultat za par naših prijatelja u Americi. Radimo na tome da nam cijeli svijet postane prijatelj", izjavio je Zelenski.

Mila je u nedavnom obraćanju rekla da se u inicijativu uključilo čak 65 tisuća ljudi te da je svakom pojedinačno od srca zahvalna što su pomogli njezinoj domovini.

"Naš posao nije gotov. Napravit ćemo sve što je u našoj moći da ljubav koja dolazi od svih vas dopre do svih onih kojima je pomoć potrebna. Kako sredstva nastavljaju pristizati, tretirat ćemo svaki dolar kao da je doniran iz našeg džepa, s poštovanjem i čašću za rad kojim smo ga zaradili, s namjerom ljubavi kroz koju je dan i željom da se maksimalno poveća za pozitivan ishod za druge", dodao je Kutcher.

Njihovi napori, piše Daily Mail, tek su na početku jer je par sada podigao ljestvicu s novim ciljem od 40 milijuna dolara.

Linker
20. travanj 2024 01:51