Sve svježe i lokalno!

Zdravi noviteti nadomak ruke! Sedam jela zbog koji ćete poželjeti p(ostati) vegan

Good Food veganski noviteti već prvim zalogajem pružaju pravi gastro užitak, zahvaljujući pomno izabranim namirnicama, koje su uvijek svježe, sezonske i lokalne.

Veganstvo je postalo svojevrsni globalni fenomen, koji iz godine u godinu privlači sve veći broj strastvenih zagovornika ovog načina života, a posebno je zanimljiv podatak da je u posljednjih nekoliko godina broj vegana porastao za čak 600%. Veganska prehrana temelji se na biljnoj hrani i isključuje sve namirnice životinjskog podrijetla. Mnogo je razloga zašto se sve više ljudi okreće alternativnim pristupima, od kojih je najzastupljeniji - briga za vlastito zdravlje. Pravilno izbalansirana veganska prehrana zdrava je, nutritivno bogata te može osigurati brojne zdravstvene prednosti u prevenciji i liječenju mnogih bolesti.

Upravo zato, pažljivo osluškujući svjetske gastro trendove, omiljeni zagrebački street food lanac Good Food u svoju jesensko-zimsku ponudu uveo je nekoliko jela koja su potpuno veganska, zdrava i prije svega, vrlo ukusna.

Već prvim zalogajem pruža se pravi gastro užitak zahvaljujući pomno izabranim namirnicama, koje su uvijek svježe, sezonske i lokalne. Za ljubitelje slasnog burgera, ali u isto vrijeme ljubitelje zdrave prehrane, tu je Good Food V is for Veggies burger, ujedno i dobitnik nagrade za najboljeg veganskog burgera u Hrvatskoj 2019.godine. Najbolji par svakom burgeru, pa tako i veganskom, slasni su i hrskavi krumpirići, a možete birati između običnih ili od batata.

image
V is for Veggies.
Sanja Jagatić
image
French Fries&Sweet Potato.
Sanja Jagatić

Kako i poznata uzrečica kaže: “ono si što jedeš”, Fit & Fabulous salata tijelu pruža ugljikohidrate iz cjelovitih žitarica poput kvinoje falafel, ali i raznih vrsta povrća kao što su mrkva, špinat, mini rajčice te kukuruz.

Omiljene Good Food tortilje pripremaju se na bezbroj načina, a do savršenstva je dovedena i Vegan tortilja s kojom jednostavno ne možete pogriješiti. Glavni sastojci, ove malo drugačije tortilje, su šampinjoni koji se već više od tisuću godina u azijskim zemljama koriste ne samo u prehrani, već i u liječenju, te marinirani tofu, predstavnik ugljikohidrata iz cjelovitih žitarica kao glavnom izvoru energije. Good Food Vege tortilja potpuna je s endivija salatom, špinatom te osvježavajućim homemade menta umakom.

image
Vegan Tortilla.
Sanja Jagatić

Kao što se vjerojatno može naslutiti i po samom imenu, Green Mile poznata je vege verzija ukusnog Good Bowl-a s kvinojom te dodatcima avokada, mini rajčica, šipka, špinata, svježih krastavaca, feta sira i korijandera.

image
Green Mile.
Sanja Jagatić

Za one u žurbi, ali i dalje željne zdravog zalogaja tu je Vege sandwich pripremljen s finim koricama kruha sa sjemenkama.

image
Vege Sandwich.
Sanja Jagatić

Kao neizostavan zimski obrok, tople i hranjive Good Food juhe ugrijat će vaše tijelo iznutra te vas istovremeno očarati svojim finim mirisom i okusom, bilo da odaberete onu od batata, tikvice s brokulom, rajčice, mrkve s đumbirom ili buče.

image
Soups.
Sanja Jagatić

Good Food mnogima je asocijacija ne samo na dobru hranu, već i na dobru atmosferu, dobar ambijent i dobro utrošeno vrijeme u društvu prijatelja. Zato dobro otvorite oči i u Good Food jelovniku potražite jela označena zelenom bojom te s lakoćom pronađite svoj omiljeni Good Food vege obrok.

Linker
16. travanj 2024 06:04