Sebastian Duda / Panthermedia / Profimedia
Nikad popularniji

Uskršnji zeko dobio najviše pisama ikad, djecu zabrinutu zbog baka i djedova smirio je na predivan način

Uskršnji zeko Hanni u selu Ostereistedtu na sjeveru Njemačke, što doslovno znači "grad uskršnjih jaja", nikada nije primio toliko dječjih pisama kao ove godine.

Rekordnih 59.000 pisama poslano je uskrsnom zečiću iz Ostereistedta po imenu Hanni Hase, javili su iz njegove domovine Njemačke. Prošle godine u selo je poslano 40.500 pisama, na koja je pošta odgovorila u gotovo četiri desetljeća dugoj tradiciji koja privlači poruke iz cijelog svijeta a trebala bi pomoći djeci da nauče pisati pisma.

Ali velik broj pristiglih ove godine znači da neće sva djeca dobiti odgovor do Uskrsa, kako je obećano. Oko 5000 odgovora bit će poslano do sljedećeg tjedna.

Svi su bili kod kuće i pisali

"U početku sam se bojao da neće biti toliko pisama", rekao je Hans-Hermann Dunker, bivši poštanski službenik koji vodi tim za pisanje odgovora, sastavljen od 15 volontera.

, Image: 6115217, License: Royalty-free, Restrictions: Specifically, you may not use the Images in ways or contexts that might reasonably be construed as pornographic, defamatory, libellous or otherwise unlawful;
Specifically, you may not use images depicting any model in any unduly controversial or unflattering context, unless accompanied with a statement indicating that the person is a model and the images are being used for illustrative purposes only., Model Release: yes, Credit line: Jon Feingersh Photography Inc. / ImageSource / Profimedia
Jon Feingersh Photography Inc. / ImageSource / Profimedia
Uskršnji zeko Hanni Hase živi u selu Ostereistedtu na sjeveru Njemačke.

"Ali svi su bili kod kuće i imali su vremena za pisanje. Zbog toga je stiglo toliko pisama", rekao je Dunker, pozivajući se na mjere samoizolacije koje su uvedene tijekom krize koronavirusa.

U ljupko ukrašenim i oslikanim pismima zečiću djeca su posla svoje želje za dobro zdravlje.

Zeko utješio djecu

"Znam da je trenutno čudno vrijeme", napisalo je tako jedno dijete zečiću. Djeca u pismima žale što ne mogu posjetiti bake i djedove niti svoje prijatelje.

"Nadam se da ćeš, unatoč karanteni, naći dobro skrovište u našem stanu", napisalo je jedno dijete.

Pa iako je za ovu godinu prekasno, sljedeće godine pisma se mogu slati na adresu: Hanni Hase, Am Waldrand 12, 27404 Ostereistedt, Njemačka.

Pročitajte i:

Linker
29. ožujak 2024 10:17