Press
Posebno izdanje

Tajna vrhunskih dokumentaraca: ZagrebDox iznova donosi najbolje filmove o stvarnim ljudima

I ove godine ZagrebDox pruža direktan uvid u impresivne, odvažne priče i sudbine živopisnih pojedinaca iz svih kutaka svijeta: ovogodišnje posebno festivalsko izdanje održat će se od 4. do 11. listopada u Kinu SC i Teatru &TD Studentskog centra u Zagrebu.

Međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox, koji će biti održan od 4. do 11. listopada u zagrebačkom Kinu SC, nudi bogat i raznolik program, no jedna od poslastica zasigurno će biti retrospektiva engleske redateljice Lucy Walker, jedne je najcjenjenijih suvremenih dokumentaristica.

- Obožavam gledati kako publika iz različitih dijelova svijeta reagira na moje filmove. Zato sam se radovala dolasku u Zagreb, ali, nažalost, zbog pandemije ne mogu doći. Ipak, sigurna sam da će mi organizatori prenijeti kako je bilo - rekla je Walker uoči festivala na kojem će gledatelji moći vidjeti osam njenih filmova, među kojima su i za Oscara nominirani ‘Zemlja smeća’ i ‘Tsunami i trešnjin cvijet’.

SCENE
in Blindsight (2006)
Directed by: Lucy Walker
*Filmstill - Editorial Use Only*,Image: 139068673, License: Rights-managed, Restrictions: *Filmstill - Editorial Use Only*, Model Release: no, Credit line: FilmStills.net / Film Stills / Profimedia
FilmStills.net / Film Stills / P
Scena iz filma 'Uspon na slijepo'

- Teme kojima se bavim su raznolike. Zato neprestano tražim nešto drugačije, ne volim se ponavljati. Nakon što realiziram glazbeni dokumentarac, pravo mi je zadovoljstvo snimati neku sportsku priču, a zatim se baviti ekološkim temama. Jedino tako mogu zadržati svoju svježinu - rekla je redateljica, koja će ujedno 8. listopada online održati uvodno predavanje pod nazivom ‘Tajne dokumentarne montaže’.

Osim u Kinu SC, tijekom ZagrebDoxa svi filmovi iz retrospektive već se mogu besplatno pogledati na festivalskom Vimeo kanalu.

Mjere sigurnosti

Posebno izdanje ZagrebDoxa organizirano je u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo s ciljem osiguranja čim sigurnijeg boravka svih posjetitelja. Organizatori pozivaju posjetitelje da prate i poštuju sve mjere sigurnosti koje su poduzeli i prilagodili aktualnoj epidemiološkoj situaciji.

Facebook @Zagrebdoxfestival

Pretprodaja ulaznica za ZagrebDox je započela, sve ulaznice mogu se kupiti online na Mojekarte ili na ZagrebDox blagajni u predvorju Kina SC Studentskog Centra u Zagrebu, Savska cesta 25. Organizatori pozivaju posjetitelje, da ukoliko mogu, ulaznice kupuju online.

Sjedala nisu numerirana, ali su u dvorani označena mjesta za sjedenje radi adekvatne fizičke udaljenosti među posjetiteljima.

Pročitajte i:

Klasici u novom ruhu: Stigle su Zlatne Andersenove bajke u raskošnom izdanju

Dvije opere u jednom danu: Obilježavanje 135. obljetnice otvaranja riječke kazališne zgrade

Pala je zadnja klapa serije 'Dnevnik velikog Perice': Uskoro ćemo saznati sudbinu obitelji Šafranek

Premijera nove predstave 'Par - Nepar' prvi put se postavlja na neku zagrebačku pozornicu

Linker
19. travanj 2024 18:51