'Hvala na čestitkama ljudi, ostadoh bez mobitela pa me tu lovite ak me trebate, ja odoh u ribe.', poručuje...
 press / Press
U čast Roku

Ribafish ne odustaje: Unatoč pandemiji planira nastavak projekta RokOtok i čišćenje 17 plaža

Poznati bloger i novinar nastavlja sa svojim projektom u spomen na preminulog sina kojim želi povezati 50 hrvatskih otoka plivajući. Uz to, želja mu je potaknuti roditelje i djecu na kvalitetno druženje.

Pandemija koronavirusa i globalna ograničenja aktivnosti ipak nisu spriječili poznatnog blogera, voditelja i novinara Domagoja Jakopovića Ribafisha da nastave s pripremama za ljetni otočni izazov u kojemu će Ribafish povezati 17 otoka srednjeg Jadrana. Osim povezivanja otoka Ribafish i udruga RokOtok će u sklopu projekta "Očistimo zajedno jadranske plaže od plastike" na svakom od otoka očistiti jednu plažu.

Iako većinu svog vremena provodi kod kuće, slušajući savjete Nacionalnog stožera za borbu protiv koronavirusa, Ribafish nastoji svakodnevno trenirati i održavati kondiciju kako bi što spremniji dočekao srpanjski početak otočnog izazova. Također je u stalnom kontaktu s predstavnicima otočnih općina u koje će doplivati i s kojima dogovara pojedinosti oko druženja s djecom i zajedničkog čišćenja plaža ako to prilike dopuste.

"Svakodnevno pokušavam održavati kondiciju koliko je to moguće u ovim uvjetima. Ne očekujem da će biti lagano, ali uz svu podršku koju primam vjerujem da ću svladati i taj izazov i povezati 17 otoka srednjeg Jadrana ovog ljeta".

"Veseli me da se inicijativa udruge RokOtok, unatoč preprekama koje su nas zadesile, ipak odupire snažnim strujama i da će do svog cilja doplivati uspješno. Pritom mislim i na zajednički projekt s našim partnerom Head&Shouldersom uz čiju pomoć ćemo očistiti 17 otočnih plaža od plastike i na taj način i otočanima zahvaliti na podršci projektu, a naš Jadran učiniti još ljepšim", izjavio je Domagoj Jakopović Ribafish.

U spomen na sina

Plastika će s plaža biti uklonjena uz pomoć vrijedne donacije koju će za tu namjenu izdvojiti Head&Shoulders.

Okrug Gornji,290719
Novinar, bloger, profesor Domagoj Jakopovic Ribafish u Okrugu Gornjem. Ribafish plivao je u sklopi projekta RokOtok u spomen na svog sina Roka.
Foto: Vladimir Dugandžic / CROPIX
Vladimir Dugandžić / CROPIX
Ribafish je 2019. pokrenuo projekt RokOtok u spomen na svog sina Roka, snimljen u Okrugu Gornjem u srpnju 2019.

Projekt "Očistimo zajedno jadranske plaže od plastike“ započeo je 1. ožujka u svim trgovinama diljem Hrvatske, a kupci ga sve do kraja travnja mogu podržati kupnjom bilo kojeg proizvoda marke za kosu Head&Shoulders. Kao dio kompanije Procter&Gamble, Head&Shoulders globalno je započeo proces smanjivanja upotrebe jednokratne plastike. Njegova nedavno proizvedena boca sačinjena je od najmanje 20 posto reciklirane plastike skupljene upravo na plažama diljem svijeta.

Ribafish je projekt RokOtok započeo prošlog ljeta, a plivanjem namjerava povezati 50 hrvatskih otoka u spomen na svog preminulog sina Roka. Najvažniji cilj udruge RokOtok je poruka djeci i roditeljima da što više vremena provode u druženju i što je više moguće u prirodi.

Vodeća marka za kosu Head&Shoulders već neko vrijeme razvija proizvode koji su razvojno održivi i koji pogoduju zaštiti okoliša. Osim što je nova boca Head&Shouldersa djelomično izrađena od plastike prikupljene na plažama, kompanija Procter&Gamble neprestano radi na razvoju brojnih drugih inovacija koje pomažu da se smanji globalni utjecaj na okoliš.

Čišćenje 17 plaža

"Usprkos novom globalnom izazovu, Head&Shoulders i udruga RokOtok ne prestaju raditi na pripremama za projekt 'Očistimo zajedno jadranske plaže od plastike'. Vjerujemo da ćemo ostvariti zadani cilj, a to je čišćenje 17 jadranskih plaža od plastike. No, onaj najvažniji cilj je ipak zajedništvo u dugotrajnoj promjeni navika i zaštita dragocjene prirode“, izjavila je Lana Zanne Latos, direktorica Procter&Gamblea za Hrvatsku i Sloveniju.

Više o ovogodišnjoj ruti plivanja Domagoja Jakopovića Ribafisha možete pronaći na njegovoj stranici. Pojedinosti dolaska na pojedine lokacije, plaže koje će se čistiti i informacije kako se pridružiti bit će objavljene naknadno i u skladu s preporukama Nacionalnog stožera za zaštitu od koronavirusa na internetskoj stranici Udruge RokOtok kao i na stranicama Udruge na društvenim mrežama.

Pročitajte i:

Na tužnu obljetnicu Ribafish sinu posvetio dirljivu poruku: 'Svaki put kad hodam gradom, vidim te u nekom klincu'

Domagoj Jakopović-Ribafish stigao nam je na Speed Date i otkrio lijek za slomljeno srce

Domagoj Jakopović-Ribafish će uplivati u voditeljske vode, a na male ekrane vraća se i Željka Klemenčić

Ribafish je uspio! 'Ispalo je gotovo savršeno, sada moram misliti na zdravlje'

Domagoj Jakopović Ribafish: 'Kad više ne mogu, Rok me tjera dalje, a najviše me nasmiju mamine poruke'

Linker
19. travanj 2024 18:42