Anketa

Ususret Dori glasajte za svoju omiljenu izvedbu: Koga biste željeli čuti na Eurosongu?

Kao i do sada, interes publike za Doru i ove godine je ogroman, a brojne ankete i rekordni pregledi na Youtubeu već nagovještaju neke favorite.

Odbrojavaju se dani, a na kladionici vjerno pratimo poredak favorita ovogodišnje Dore. Rezultati se iz sata u sat mijenjaju, a napetost raste sve više i više. Neizvjesnost je velika, no ipak konačne rezultate ne možemo znati sve do posljednjeg dana. Za sada samo predviđamo tko će otputovati u Torino i predstavljati nas na Eurosongu.

Natjecanje Dore održava se ove subote u Opatiji, a najboljeg između 14 pjesama birat će glasovi ocjenjivačkog suda i gledatelja. Iako rezultati kladionica ne moraju puno značiti, redovito se osvrnemo na njih kako bi vidjeli poredak natjecatelja, koji može, ali i ne mora biti identičan u konačnom izboru. Prošlogodišnja pobjednica, Albina Grčić na kladionicama je bila treća, a ipak joj se sreća osmjehnula prvim mjestom koje ju je dovelo do Eurosonga, stoga nas zanima kakve još preokrete možemo očekivati.

image

Prošlogodišnja dobitnica Albina, na kladionicama je uoči nastupa bila treća

PRESS

Ove godine se čini kako Mia Negovetić, koja će po treći put stati na pozornicu Dore, s pjesmom "Forgive Me" zauzima prvo mjesto (1 prema 3,5), dok je prošle godine bila druga, a peta po redu na natjecanju. Ipak, na vrhu se stvari pomalo zahuktavaju s obzirom na to da isti rezultat ima novo lice Dore, Marko Bošnjak, glazbenik čiju pjesmu "Moli za nas" potpisuje Vlaho Arbulić. Osvojio je srca publike još kao jedanaestogodišnjak na glazbenom showu "Pinkove zvezdice". Na drugom je mjestu Mia Dimšić (1 prema 4,5), koja će ove godine debitirati na Dori s pjesmom "Gulity pleasure". Treće mjesto zauzima Bernarda koja se po treći put natječe (1 prema 10), a ove godine pripremila je pravu sinergiju svog vokala i pozitive u pjesmi "Here For Love". Ovo četvero favorita slijede Jessa (1 prema 20), ToMa (1 prema 30), Elis Lovrić i Tia (1 prema 35), Ela Orešković (1 prema 40) Tina Vukov i Eric Vidović (1 prema 50). Trenutno najmanje šanse imaju Zdenka Kovačićek (1 prema 80), Roko Vušković i Mila Elegović na posljednja tri mjesta (1 prema 100).

image

Voditelji ovogdišnje Dore su Elizabeta Brodić, Duško Čurlić i Franka Batelić Ćorluka

RENATO BRANđOLICA I DARIO NJAVRO

Iako različite ankete donose različite favorite, pa tako negdje "Ljubav" Mile Elegović vodi zajedno s "My next mistake" u izvedbi Jesse, ostaje nam samo nagađanje do pravih rezultata. Prije četiri dana puštene su sve skladbe na Youtube stranici Hrvatske radiotelevizije, a ukupne brojke pregleda skoro su došle do milijuna. Prijenos glazbeno-scenskog spektakla iz dvorane "Marino Cvetković" moći će se pratiti u 20:10 na Prvom programu Hrvatske televizije uz voditelje Duška Ćurlića, Franku Batelić i Elizabetu Brodić.

Sigurni smo i da vi imate svoga favorita, stoga vas pozivamo da ostavite svoj glas i u našoj anketi!

Linker
25. travanj 2024 07:58