TIM ROOKE SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
NAGOVORILI SU GA

Viralni video: Pogledajte kako izgleda kad kralj Charles proba plesati breakdance

Glumac Dominic West, koji glumi Charlesa u novoj sezoni ‘Krune‘, pokazao je ovu snimku autoru serije te su odlučili rekreirati prizor.

Glumac Dominic West, koji glumi Charlesa u novoj sezoni ‘Krune‘, pokazao je ovu snimku autoru serije te su odlučili rekreirati prizor.

Dugoočekivana peta sezona Netflixove serije Kruna, koja se temelji na životu britanske kraljevske obitelji, u srijedu je stigla na streaming platformu. Peta epizoda "The Way Ahead" završava scenom u kojoj kralj Charles, tada još mladi princ, pleše breakdance na dobrotvornoj priredbi, a mnoge je iznenadilo što se ovaj trenutak u seriji temelji na stvarnom događaju.

Naime, prema priči Press Associationa, u ožujku 1985. godine Charles je prisustvovao radionici u organizaciji njegove dobrotvorne udruge Prince’s Trust u selu po imenu Middleton-on-Sea. U tekstu se navodi kako su Charlesa nagovorili da pokuša plesati breakdance s tri mladića, te kako je "pomicao noge u sporoj imitaciji robota, a čak je i kleknuo na koljena."

Urnebesni trenutak zabilježili su fotografi, ali i video kamere, a snimka kraljeva plesa može se pogledati na YouTubeu. Glumac Dominic West, koji u novoj sezoni hit serije glumi Charlesa, pokazao je snimku scenaristu Peteru Morganu te su zaključili da je moraju rekreirati.

image

Kralj Charles u diskoteci 1985.

RON BELL PA IMAGES/PROFIMEDIA

"Peter u početku nije napisao ovu scenu. Rekli smo mu: ‘Morate vidjeti ovu nevjerojatnu video snimku Charlesa kako pleše breakdance!‘ Ubacio je scenu preko odjavne špice i stvarno mi je drago, jer to zapravo govori toliko o njemu. Znao je da će izgledati smiješno, ali mogli ste vidjeti da je u Charlesu, pogotovo dok je bio mlađi, postojala određena natjecateljska crta, posebno kada je riječ o sportu", rekao je West u intervjuu za Vanity Fair.

Međutim, autori Krune pogriješili su u jednoj stvari - scenu su smjestili u devedesete, a trenutak se u stvarnosti dogodio u prethodnom desetljeću.

Linker
26. travanj 2024 03:37