TAJNO PRIJATELJSTVO

U vrijeme dok je ona zloglasnom Epsteinu podvodila maloljetnice, princ Andrew ju je uvodio u Palaču

Bivši časnik kraljevske zaštite rekao je da joj je bilo dopušteno ulaziti i izlaziti kad je htjela, a postojale su upute da se njezino ime ne stavlja u knjigu posjetitelja.

Ghislaine Maxwell (59), suradnici i partnerici zloglasnog Jeffreya Epsteina, navodno je bio dopušten ulaz u Buckinghamsku palaču u vrijeme kada je podvodila djevojke za osuđenog pedofila koji je počinio samoubojstvo u zatvoru, piše The Sun.

Maxwell se trenutno sudi u New Yorku zbog optužbi za seksualnu trgovinu i zlostavljanje djevojaka, koje je navodno "servirala" svom bivšem ljubavniku, što ona poriče.

Prijateljstvo princa Andrewa (61) i vojvode od Yorka s Maxwell i Epsteinom našlo se pod intenzivnim ispitivanjem, ali on strogo poriče bilo kakvu umiješanost u ilegalne radnje.

image

Prince Andrew, Virgina Roberts i Ghislaine Maxwell

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Bivši časnik kraljevske zaštite Paul Page sada je rekao za Vanity Fair da je Maxwell mogla kao "povjetarac ući u palaču kao da je jedna iz kraljevske obitelji".

Rekao je da se to smatralo "neobičnim" jer je ona kći osramoćenog medijskog tajkuna Roberta Maxwella, te da “nije dobra stvar da se netko s reputacijom njenog oca miješa s kraljevskom obitelji" te dodao: "Ali princu Andrewu to očito nije smetalo".

Objasnio je da je njoj bilo dopušteno ulaziti i izlaziti kad je htjela, a kraljevska zaštita dobila je upute da njezino ime ne stavlja u knjigu posjetitelja.

image

Princ Andrew

OMEGA/CAPITAL PICTURES/PROFIMEDIA

Čitajte i: Prva svjedokinja protiv Ghislaine Maxwell sa samo 14 godina imala seksualni kontakt s njom i zloglasnim Epsteinom

Podvodila djevojke

Page, koji je radio s Andrewom između 1998. i 2004., ranije je rekao za Sunday Mirror da je Maxwell prvi put sreo 2001. godine, kada se ona pojavila u Range Roveru kojim je upravljao vozač.

Njene optužbe uključuju tvrdnju da je između 2001. i 2004. namamila i prevezla djevojku da se upusti u barem jedan seksualni čin s Epsteinom, a vjeruje se da su se ona i Andrew poznavali dugi niz godina prije nego što ga je ona navodno upoznala s Epsteinom.

Vjeruje se da su ona i multimilijunaš u to vrijeme izlazili - a vjeruje se da je vojvoda kasnije sklopio prijateljstvo s Epsteinom.

To je bila veza zbog koje je navodno više puta posjećivao Epsteinove domove i njegov privatni otok, Little Saint James, poznat kao 'Paedo Island', a zloglasni je par fotografiran u kraljičinoj brvnari na njezinom imanju Balmoral u Škotskoj nakon poziva princa.

Andrew je prvi put primijećen s Maxwell i Epsteinom na teniskom turniru u odmaralištu Donalda Trumpa Mar-a-Lago u veljači 2000. godine.

Andrew, Epstein i Maxwell - zajedno s Donaldom Trumpom i njegovom tadašnjom djevojkom Melanijom - fotografirani su iste te godine u njegovom odmaralištu.

image

Jeffrey Epstein na svom privatnom otoku

MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Čitajte i: Ne staju nevolje za kraljevsku obitelj: Protiv princa Andrewa podignuta optužnica na sudu u New Yorku

I tijekom tog razdoblja, Epstein i Ghislaine su navodno upoznali princa s tada 17-godišnjom Virginiom Roberts.

Žena koja sada ima 38 godina, tuži Andrewa za seksualni napad u New Yorku, Londonu i na Epsteinovom otoku, no on je to oštro negirao i snažno opovrgao navode iznesene u tužbi.

Epstein se objesio u zatvoru u New Yorku 2019. dok je čekao suđenje za kaznena djela seksualne trgovine, a Ghislaine Maxwell trenutno se sudi.

Linker
11. travanj 2024 18:56