KORAK PO KORAK

Težak tjedan iza Georgea, Charlotte i Louisa: Kate i William donijeli važnu odluku

Kraljevski par želi izbjeći preseljenje jer će to biti velika životna promjena za Georgea, Charlotte i Louisa koji su tek krenuli u novu školu i izgubili prabaku.

Očekuje se da će se princ i princeza od Walesa nakon smrti krsljice Elizabete II. preseliti u dvorac Windsor, ali će odgoditi preseljenje kako ne bi dodatno stresirali svoju djecu. Naime, devetogodišnji George, sedmogodišnja Charlotte i četverogodišnji Louis, prošlog su se tjedna preselili u novu kuću, krenuli su u novu školu i ostali bez prabake.

Par je rekao dvorjanima da će svojoj djeci dati vremena da se prilagode školi prije nego što se opet moraju suočiti s selidbom, izvijestio je The Telegraph.

Izvor je za novine rekao: ‘‘Već su razgovarali o tome, ali budući da se obiteljska dinamika mijenja, ne žele uzokovati stres svojoj djeci u ovim trenucima. Trenutno su jako sretni i idućih desetak godina svi njihovi potezi bit će diktirani onim što je ispravno za djecu."

Walesovi su se prošlog tjedna uselili u svoj novi dom Adelaide Cottage, na imanju Windsor. Obitelj je prije bila smještena u Kensingtonskoj palači.

image

William i Kate s dječicom

I-IMAGES/EYEVINE/PROFIMEDIA

William i Kate željeli su živjeti na selu daleko od svoje službene rezidencije u Londonu, kako bi svojoj djeci dali više slobode.

Kada su se preselili u novu kuću, par je upisao djecu u školu Lambrook School koja se plaća 7000 funti po polugodištu, a koja je udaljena samo nekoliko minuta vožnje od njihovog novog doma.

Nakon smrti njezinog veličanstva kraljice, preseljenje u dvorac Windsor ili neku od većih kuća na imanju Windsor postao je logičan potez. To je rezultat promjene kraljevskog statusa Williama i Catherine nakon što je kralj rekao da će oni postati princ i princeza od Walesa.

image

Princ William i supruga Kate često vode djecu sami u školu

AARON CHOWN/AFP/PROFIMEDIA AARON CHOWN/AFP/PROFIMEDIA

Kao Charlesov najstariji sin, William je također naslijedio titulu vojvode od Cornwalla i škotsku titulu vojvode od Rothesaya, grofa od Carricka, baruna od Renfrewa, gospodara otoka i princa i velikog upravitelja Škotske.

Kate Middleton rekla je da ‘cijeni povijest‘ povezanu s ulogom princeze od Walesa, ali ipak želi stvoriti ‘vlastiti put‘.

Vjerojatno će princ i princeza od Walesa nastojati posjetiti više marginalizirana područja u nastojanju da privuku više pozornosti na njih i daju podršku tim mjestima. Princ William već se bavi promicanjem mentalnog zdravlja i dobrobiti, kao i dobrotvornih organizacija za beskućnike, dok je princeza Catherine godinama dio kampanja protiv zlostavljanja.

Linker
14. travanj 2024 07:00