Nema svađe u obitelji

Tata stao na kraj nagađanjima! Princ Charles u jednom od rijetkih istupa nahvalio oba sina: ‘Moji sinovi, moj ponos‘

Princ Charles biranim je riječima nahvalio otuđenog sina Harryja i brata mu Williama zbog svega što čine za zaštitu planeta od klimatskih promjena.

Premda nije u najboljim odnosima sa sinom Harryjem, princ Charles ga je ipak jako nahvalio u eseju što ga je napisao za magazin Newsweek. Nahvalio je i Harryjeva brata Williama: ponosan je što su mu sinovi vrlo angažirani u borbi za zaštitu planeta..

- Kao otac sam ponosan što su moji sinovi prepoznali opasnost klimatskih promjena - napisao je Charles. - Nedavno je moj stariji sin William pokrenuo prestižnu nagradu Earthshot kako bi u sljedećih 10 godina potaknuo promjene i pomogao popraviti stanje na našem planetu kroz ulaganja u odgovarajuće tehnologije. A moj mlađi sin Harry strastveno je ukazivao na utjecaj klimatskih promjena, posebno na Afriku, i posvećen je tome da njegova dobrotvorna zaklada bude karbonski neutralna.

image

Princ Charles rijetko javno istupa po pitanju obitelji.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Prijestolonasljednik Charles pozvao je sve da slijede primjer njegovih sinova i pridonesu spašavanju Zemlje.

Čitajte i: Velike promjene u tradiciji kraljevske obitelji: Princ Charles donio odluku koja se neće svidjeti odbjeglom paru

Znači li to pomirbu?

- Sad je vrijeme. Oči naše djece i unuka nas prosuđuju. Neka naša generacija bude ta koja može. I čini. Dok ulazimo u novu godinu, nema trenutka za gubljenje.

Vrijeme će pokazati hoće li Charlesovi hvalospjevi dovesti do zatopljenja njegovih odnosa s Harryjem. Navodno se nisu vidjeli osam mjeseci, sve do sprovoda princa Philipa u travnju prošle godine, nakon čega su ponovno počeli komunicirati, doduše prilično suzdržano. Harry oca još nije upoznao sa svojim drugim djetetom, kćerkicom Lilibet, što govori da još nije spreman za pomirljive susrete s članovima obitelji koja ga je praktički izopćila.

Linker
25. travanj 2024 15:47