Govor mržnje

Tajno druženje: Nekoliko dana nakon što je ručao s Camillom, javno napao Meghan

Svjetski mediji pomno prate kako se odigravaju stvari na otoku, nakon što su Meghan Markle i princ Harry objavili sve nastavke svog dokumentarca na Netflixu.

Poznati televizijski voditelj Jeremy Clarkson najpoznatiji po emisijama posvećenima automobilizmu poput "Top Gear", napisao je šokantnu kolumnu punu mržnje usmjerene prema Meghan Markle, koja je izašla u britanskoj publikaciji The Sun tijekom vikenda. Međutim, čak je i on zatražio svoju medijsku kuću da ukloni tu njegovu kolumnu, a sada na mjesto nje stoji Jeremyjev tvit u kojem se "ispričava" zbog svoje reference na scenu iz serije "Igra prijestolja".

image

Kraljica Camilla okupila je poznate Britance na ručku

MJ PICTURES/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Ono što britanski mediji sada javljaju je informacija da je Clarkson bio na privatnom božićnom ručku koji je pripremila kraljica Camilla, samo nekoliko dana prije nego je izašla njegova kolumna. To piše, ni više ni manje, nego Daily Mail s kojim vojvoda i vojvotkinja od Sussexa imaju dugu povijest loših napisa i tužbi. Naime, taj je medij Markle morao isplatiti milijun funti zbog narušavanja privatnosti. Međutim u svom hvalospjevu dobrom odjevnom stiilu kraljici Camilli, Daily Mail je nehotice ukazao na prisan odnos kolumnista i kraljevske "svekrve".

image

Jeremy Clarkson odlazi s privatnog ručka kraljice Camille

MJ PICTURES/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Prema pisanju Daily Maila, kraljica je ručala s Jeremyjem Clarksonom kao i drugim poznatim licima poput Judi Dench, Maggie Smith, Hugh Bonneville (iz serije Downton Abbey), a bio je tamo i Piers Morgan.

Druženje se održalo u centru Londona i bilo je "potpuno privatno", a održano je dan prije objavljivanja drugog dijela dokumentarne serije o princu Harryju i Meghan Markle na Netflixu.

image

Princ Harry i Meghan Markle objavili su vlastitu dokumentarnu seriju na Netflixu, epizode su pustili 9. i 15. prosinca

NETFLIX/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Dva dana nakon ručka, Clarkson je objavio svoju kolumnu o Meghan i Harryju u The Sunu, koja je označena huškačkom te se navodi da poziva na nasilje nad ženama, a izazvala je burne osude na društvenim mrežama.

Činjenica je Clarkson napisao takvu kolumnu nakon druženja s kraljicom Camillom je u najmanju ruku "sumnjiva", budući da iz kraljevske obitelji nije izašla niti jedna riječ o dokumentarnoj seriji. Također simbolično je to da je nakon salvi mržnje o Meghan, Jeremy rekao: "Svi koji su moje dobi misle isto".

Linker
15. travanj 2024 07:36