Crown Princess Victoria of Sweden (R) and Crown Prince Daniel of Sweden visit a STANTA training camp in eastern England, on November 29, 2023, where Swedish military personnel are delivering training to Ukrainian soldiers as part of the UK-led Operation Interflex. (Photo by Alastair Grant/POOL/AFP)

 ALASTAIR GRANT AFP
Prijateljski posjet

Švedski princ i princeza su stigli u Veliku Britaniju, a posjet su započeli u pubu

Princeza Victoria i princ Daniel u tri dana imaju brojne obaveze, u Veliku Britaniju stigli su po nalogu švedske vlade, a posjet će završiti na varijetetskom showu u Royal Albert Hallu kamo ih vode kralj Charles i Camilla.

Princeza Victoria i princ Daniel u tri dana imaju brojne obaveze, u Veliku Britaniju stigli su po nalogu švedske vlade, a posjet će završiti na varijetetskom showu u Royal Albert Hallu kamo ih vode kralj Charles i Camilla.

Trodnevni posjet Velikoj Britaniji, švedska prijestolonasljednica Victoria započela je ispijanjem piva. Naime, sa suprugom, princom Danielom prvo je posjetila vojni kamp u istočnoj Engleskoj gdje se susrela s ukrajinskim vojnicima koji se obučavaju u Velikoj Britaniji pod švedskim vodstvom u okviru "Operacije Interflex".

image

Victoria se pokazala kao vješta pipničarka

CHRISTINE OLSSON/AFP/PROFIMEDIA

Nakon prve službene obaveze, domaćini su odveli švedski kraljevski par na ručak u lokalni pub Woodditton u Cambridgeshireu gdje su s vlasnikom porazgovarali o kulturi engleskih pubova i ispijanju piva. Victoria je od prve naučila kako pravilno natočiti pivu koju je i s guštom popila. Nakon ručka par je krenuo za London gdje su prvo posjetili Imperial College Innovation Hub. Poslije su u Nacionalnom povijesnom muzeju sudjelovali na druženju s temom održivosti gdje je Victoria održala govor. Nešto kasnije su u Švedskoj ambasadi bili na večeri gdje se razgovaralo o važnost suradnje britanskih i švedskih kompanija u održivosti, inovacijama i sigurnosti.

image

Posjet vojnom kampu s ukrajinskim vojnicima

ALASTAIR GRANT AFP

Victoria i Daniel susrest će se i s britanskim kraljem Charlesom i suprugom Camillom u dvorcu Windsor te će poslije otići u Royal Albert Hall gdje će pogledati tradicionalni humanitarni Royal Variety Performance, događaj koji kraljevska obitelj ne propušta.

Uglavnom, princeza i princ će u tri dana imati pregršt obveza. I iako se nedavno špekuliralo o razmiricama u braku, čini se da je između Victorie i Daniela, ipak sve u najboljem redu.

Linker
26. travanj 2024 01:45