Iskreni princ

Sve kraljevske ‘rezerve‘: Princ Harry ozbiljno je zabrinut za svoje nećake

Odnos princa Harryja i kraljevske obitelji vjerojatno nikada nije bio gori, a napredak se niti ne vidi, nakon silnih Harryjevih istupa i izjava koje nastavlja plasirati medijima i javnosti.

Ne stišavaju se reakcije na autobiografiju princa Harryja, a ne smanjuju se niti njegovi medijski istupi kojima podiže prašinu. Nekoliko dana nakon što je biografija objavljena, Harry je rekao kako zahtijeva od svoje obitelji da se ispričaju Meghan, iako za to nije naveo točne razloge. Također, rekao je da o odnosu s bratom i ocem nije otkrio baš sve - jer mu u suprotnom, kako je objasnio, oni to nikada ne bi oprostili.

image
Fotografije: Shutterstock Editorial/Profimedia

No, Harry je iskazao zabrinutost i za ostale "rezerve" u kraljevskoj obitelji, pritom misleći na svoje nećake, princa Louisa i princezu Charlotte. "William je jasno naglasio da njegova djeca nisu moja odgovornost, pričali smo o tome nekoliko puta. Ipak, i dalje se osjećam odgovornim", rekao je Harry i izrazio zabrinutost za nećake, kojima ne želi priuštiti da prolaze kroz isto traumatično iskustvo poput njega.

image

Princ William i Kate Middletone s djecom, Georgeom, Charlottom i Louisom krajem 2022.

Fotografije: Shutterstock Editorial/Profimedia

"Od to troje djece, barem jedno će završiti poput mene, bit će rezerva. A to boli, i zabrinjava me", iskreno je rekao odbjegli princ koji je sa suprugom Meghan Markle odselio u Kaliforniju. Williamov prvi sin George prvi je u liniji za kraljevski tron, nakon svog oca. Slijede ga mlađa Charlotta i Louis kao treći i četvrti u liniji.

image
Fotografije: Shutterstock Editorial/Profimedia

Harry se također trudi zaštititi svog sina Archieja od traumatičnog iskustva kroz koje su prolazili on i William, a s druge strane, nastavlja sa snažnim medijskim istupima kojima eksponira svoju obitelj. Iako ga kraljevska obitelj trenutno ne gleda blagonaklono - nakon bombastične biografije koja je otkrila razne pikanterije, te nakon televizijskih intervjua u kojima otkriva drugo lice kraljevske obitelji, Harry ipak vjeruje da će njegova obitelj, s vremenskim odmakom, shvatiti da njegova trenutna djela nose benefite za obje strane. Vrijeme će pokazati.

Linker
23. travanj 2024 12:19