neće im ništa faliti

Sudbina kraljičinih korgija je odlučena, o njima će se brinuti ozloglašeni kraljičin sin

Kao što smo već pisali, brigu o kraljičinim psima preuzet će njezin sin Andrew, što je sada i potvrđeno.

Nakon što su se mnogi raspisali što će se nakon smrti kraljice Elizabete II. dogoditi s njezinim voljenim psima, odgovor je stigao. Kraljičin sin, princ Andrew i njegova bivša supruga Sarah Ferguson rekli su da će se brinuti o dva korgija koja su ostala iza Elizabete, piše Daily Mail.

Muicka i Sandy, koje će sada usvojiti treći kraljičin sin i njezina bivša snaha, Elizabeta je dobila na poklon nakon smrti svog supruga, princa Philipa. Budućnost kraljičinih ljubimaca otkrio je glasnogovornik vojvode od Yorka te potvrdio da će ljubimci živjeti u Royal Lodgeu u Windsoru, gdje stanuje razvedeni par.

Da će psi ostatak svog života biti kod Andrewa i Ferguson nimalo ne čudi jer se vjeruje da su upravo oni šetali pse u mjesecima kada je kraljica imala problema sa zdravljem.

image

Kraljica je tijekom vladavine imala više od 30 korgija.

JOAN WILLIAMS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Pokojna Elizabeta tijekom vladavine je imala čak 30 korgija, ali i dorgija koji su križanci korgija i jazavčara. Muick se pridružio kraljevskoj obitelji početkom 2021. godine zajedno s dorgijem Fergusom.

Muick je dobio ime po Loch Muicku na imanju Balmoral, gdje je kraljica umrla u četvrtak 8. rujna, a Fergus je dobio ime po njezinom stricu koji je poginuo tijekom bitke u Prvom svjetskom ratu.

Kraljičina garderobijerka i desna ruka Angela Kelly rekla je ranije da su korgiji vrlo zabavni te da kraljica s njima redovito šeće. Penny Junor, autorica knjige "Svi kraljičini korgiji", otkrila je da je briga o psima, osim Kelly, znala pripasti i dvorskim lakajima te njezinom jednako pouzdanom dugogodišnjem pažu Paulu Whybrewu.

image

Malena Lilibet odmalena je voljela pse.

MARY EVANS PICTURE LIBRARY/PROFIMEDIA

Ipak, još uvijek ostaje nejasno što će se dogoditi s posljednjim preživjelim dorgijem pokojne kraljice, Candyjem, ali očekuje se da će se pridružiti Muicku i Sandy u Royal Lodgeu jer su pseći prijatelji navikli na međusobno društvo. Dakle, ako brigu o Candyju ne preuzme vojvoda od Yorka, vjerojatno će ga dati nekome od osoblja.

Iza kraljice je ostala i ženka koker španijela Lissy, čije je pedigre ime Wolferton Drama i trenutačni je prvak Kinološkog kluba koker španijel gundoga. Ona trenutačno živi sa svojim trenerom Openshawom. Kraljica je prvog korgija po imenu Susan dobila 1944. godine za svoj 18. rođendan jer se zaljubila u psa svog oca, korgija Dookieja, i željela je jednog za sebe. Elizabeta ju je toliko voljela da ju je povela sa sobom na medeni mjesec.

Linker
16. travanj 2024 23:05