Ljubav iznad svega

Što bi Lady Diana mislila o Meghan i Kate? Najbolja prijateljica neprežaljene princeze otvorila dušu

Vojvotkinja od Yorka i princeza Diana poznavale su se od tinejdžerskih dana i bile su nerazdvojne. Budući da je Fergie krenula u novu spisateljsku karijeru, tom je prigodom progovorila o svojoj prijateljici.

Sarah "Fergie" Ferguson praktički je odrasla zajedno s princezom Dianom, a danas kaže da bi pokojna Lady Di pucala od ponosa kada bi mogla vidjeti u kakve su muškarce njeni sinovi izrasli, kao i zbog žena koje su im partnerice.

"Bila bi jako ponosna na svoje sinove i njihove supruge. A bila bi ista kao ja, opsjednuta svojim unucima. Jer to je ono što je voljela, obožavala je moje cure. Obožavala je dečke. Ovo bi joj bio raj. Njen raj", ispričala je Sarah Ferguson u velikom intervjuu za People. Majka princeza Eugenie (31) i Beatrice (32) uživa u ulozi bake te je uvjerena da bi isto to osjećala i Diana.

image
Princ William i princ Harry ponose se svojom pokojnom majkom.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Bila bi iznimno ponosna na svoje sinove i njihove supruge. Da sada sjedi kraj mene, znam da bi rekla: ‘Jako sam ponosna na oba moja dječaka i divne supruge koje su odabrali. Jer svaka od njih ima svoj glas‘", ispričala je 61-godišnja vojvotkinja od Yorka spomenuvši u intervjuu prinčeve Williama i Harryja kao i njihove supruge Kate Middleton i Meghan Markle.

Čitajte i: ‘Oduševljena sam‘: Meghan Markle u novom poslovnom pothvatu s princom Harryjem ostvaruje davne želje

Nova karijera vojvotkinje

Vojvotkinja se počela baviti pisanjem, a njen prvi roman izlazi 3. kolovoza djelo "Her Heart for a Compass", govori o mladoj plemenitašici koja ulazi u punoljetnost. Sarah i Diana upoznale su se još kao tinejdžerice.

image
Sarah Ferguson počela je pisati ljubavne romane.
THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

"Najbolje smo prijateljice još otkad je ona imala 14, a ja 15. Naučila me toliko toga o javnom životu. Bila je tako hrabra. Zajedničko vrijeme bilo nam je nevjerojatno", kazala je Fergie, za koju je Diana imala poseban nadimak, zvala ju je "Duch" - skraćenica engleske titule za vojvotkinju.

Prije tragične smrti Lady Di na pariškim ulicama 1997. princeza i vojvotkinja bile su nerazdvojne. "Jedna drugoj smo obećale da se nikad nećemo razdvajati, bile smo kao prst i nokat. Ali svi su htjeli to, jer smo bile jako snažne zajedno. Ljudi su htjeli slomiti nešto tako snažno", zaključila je Sarah Ferguson.

image
Prinčevi sa suprugama
PROFIMEDIA

Bliska prijateljica i članica kraljevske obitelji tako je još jednom otklonila sve sumnje i nagađanja što bi pokojna majka Williama i Harryja mislila o njihovom odnosu, njihovim suprugama i zajedničkim odlukama koje su donijeli. Kao što je u životu najviše cijenila autentičnost, hrabrost i ljubav stavljala ispred svega, tako bi, vjeruje Fergie, Diana da je živa isto radila i danas.

Linker
08. travanj 2024 21:13