Pomućena sreća

Savršena četvorka: Prvi službeni portret kraljevske obitelji u sjeni skandala

Iako se sve čini kao da je sve u najboljem redu, dvije knjige pomutile se kraljevsku sreću: prva Timesovog novinara Valetnina Lowa, a Harryjeva autobiografija tek se sa strepnjom očekuje.

Buckinghamska palača objavila je prvu službenu fotografiju kralja Charlesa III. sa suprugom, kraljicom Camillom. Na fotografiji je i njegov nasljednik prince William te Kate, nova princeza od Walesa. Fotografija je snimljena dan uoči sprovoda kraljice Elizabete II., kada je Charles III. u Buckinghamskoj palači organizirao prijem za šefove država koji su stigli na njezin posljednji ispraćaj. Na to druženje nisu bili pozvani vojvode od Sussexa koje sigurno neće razveseliti niti ova slika koja pokazuje Harryjevog tatu i brata u prilično opuštenom i prisnom izdanju. A sigurno ih nije razveselila niti knjiga ‘‘Courtiers: The Hidden Powers Behind the Crown‘‘, Timesovog novinara Valentinea Lowa. U knjizi koja je izašla prije nekoliko dana otkriva pikanterije britanske kraljevske obitelji s naglaskom na Harryja i Meghan.

image

Harry i Meghan: Tko se zadnji smije, najslađe se smije

MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Low navodi da su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa imali zategnute odnose s dijelom svog osoblja, tvrdeći da su nakon njihovog odlaska i Velike Britanije njihov tima nazvali "Klubom preživjelih od Sussexa". Piše i kako su čak i njezine najiskrenije molbe za pomoć bile dio namjerne strategije koja je imala samo jedan cilj: njezin odlazak iz kraljevske obitelji. Za njihova posjeta Australiji i Novom Zelandu, nakon druženja sa stanovnicima i brojnih rukovanja Meghan je navodno izjavila - ‘Ne mogu vjerovati da nisam plaćena za ovo.‘. A na toj turneji nosila je velika briljantne naušnice, vjenčani poklon saudijskog princa Mohammeda bin Salmana i to nekoliko dana nakon što se saznalo da je njegov režim ubio novinara i disidenta Jamala Khashoggi namamivši ga u Saudijski konzulat u Istanbulu.

image

Meghan Markle sporne naušnice nosila je i na proslavi Charlesovog 70 rođendana

JAMES WHATLING/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

No, koliko god Harry i Meghan negoduju zbog izlaska ove knjige još veći strah se uvukao u kraljevsku obitelj jer je Harry najavio skorašnji izlazak njegove autobiografije u kojoj bez sumnje neće štedjeti svoju obitelj. Izvori tvrde da je kraljevska kuća duboko zabrinuta, a njegov tata, kralj George III., navodno razmišlja kako bi spriječio objavljivanje. No to bi teško moglo uspjeti i samom Harryju koji je od izdavača Penguine Random House za svoju biografiju dobio 36 milijuna funti. Pa je tek za vidjeti kako će se novi kralj nositi i postaviti prema ovom problemu koji bi pokojna kraljica vjerojatno u potpunosti izignorirala.

Linker
19. travanj 2024 17:11