PROSLAVA S DJECOM

Rođendanski portret s obitelji buduće švedske kraljice

Njezina djeca, princeza Estelle i princ Oscar jako su narasli i već se odijevaju po uzoru na roditelje, privikavajući se polako na kraljevske dužnosti i protokol.

Čini se da su princeza Estelle i princ Oscar, djeca švedske prijestolonasljednice Victorije, još jučer bili preslatke bebe a sada, pak, na novom obiteljskom portretu u fotografski objektiv netremice gledaju ne tako mali klinci. Vidjelo se to dok su s roditeljima te djedom i bakom, kraljem Carl Gustafom XVI. i kraljicom Silvijom pozirali ispred dvorca Solliden, ljetne rezidencije švedske kraljevske obitelji u gradu Borgholm na otoku Ölandu, u Baltičkom moru.

Osim što su narasli, princ i princeza uskladili su odjeću s roditeljima. Estelle (11) nosi bijelu, ljetnu haljinu čiji diskretan „šlingani” detalj podsjeća na čipku na haljini njene majke, dok je Oscar (7) pozirao u odijelu boje pijeska po uzoru na oca, princa Daniela. Suprug buduće švedske kraljice izabrao je plavu boju sakoa, a njegov sin svijetlu, no poanta je ta da se Oscar privikava na odijevanje u skladu s protokolom pri čemu pomaže očev primjer.

Estelle i Oscar su se za rođendansko slavlje provozali s roditeljima kočijom: slavljenicu, princezu Victoriju koja je napunila 46 godina, tom prilikom su pozdravljali razdragani sunarodnjaci. Njen rođendan je gromko popratila i počasna paljba švedske vojske.

image

Slavljenica s ocem, kraljem Carlom Gustafom, suprugom i djecom

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

Kraljevska obitelj na večer se okupila na rođendanskom koncertu u čast princeze Victorije, organiziranom u ruševinama dvorca Borgholm iz 13. stoljeća. Došli su Victorijin brat, princ Carl Philip, te sestra princeza Madeleine koji su sjedili u prvom redu na reviji sa svojim bračnim partnerima, princezom Sofijom i Christopherom O‘Neillom, piše People. Najdraži poklon princeze koja svojom skromnošću svaki put iznova osvaja srca sunarodnjaka, i ovaj put je bio „nematerijalni”. Njezin otac, kralj Carl Gustaf, u odličnoj je formi: oporavio se nakon operacije srca tijekom zime zbog čega je njegova obitelj, ali i cijela zemlja, odahnula s olakšanjem.

Linker
25. travanj 2024 02:49