Kraljica Margrethe II. s unukom Christianom i sinom Frederikom

 PPE/DDP USA/PROFIMEDIA
Kao u bajci

Pronađena je Pepeljuga: Otkriveno tko je izgubio cipelu na proslavi danskog princa Christiana

Nije šala, dvorani su na društvenim mrežama objavili fotografiju štikle i zamolili "Pepeljugu" koja je žurno otišla kući prije ponoći, da im se javi.

Nije šala, dvorani su na društvenim mrežama objavili fotografiju štikle i zamolili "Pepeljugu" koja je žurno otišla kući prije ponoći, da im se javi.

Poslije raskošne proslave 18. rođendana princa Christiana, najstarijeg sina prijestolonasljednika Frederika i princeze Mary, uslijedila je nesvakidašnja objava na službenoj stranici danske kraljevske obitelji. Palača je, uz fotografiju štikle od zlatnog štrasa, zamolila vlasnicu da im se javi. Dobro ste pročitali, ne radi se o bajki o Pepeljugi već je na stepenicama dvorca Christiansborg u Kopenhagenu, gdje je nedavno održana rođendanska proslava najstarijeg unuka kraljice Margrethe II., doista pronađena zlatna cipelica.

image

Vlasnica cipelice, Anne-Sofie Toernsoe Olesen, naklonila se kraljici

EMIL NICOLAI HELMS/AFP/PROFIMEDIA

"Je li Pepeljuga sinoć zaboravila cipelu?” stoji u opisu duhovite objave službenika palače.

"Kad su gosti na svečanoj večeri Njezina Veličanstva Kraljice jučer otišli kući, ova usamljena stiletto cipela ostavljena je u dvorcu Christiansborg. Molimo vlasnicu da nas kontaktira kako bi joj vratili cipelicu", prenosi Fox News.

Društvene mreže ubrzale su stvar i umjesto da štiklu isprobaju sve udavače u kraljevstvu, javila se vlasnica, studentica Anne-Sofie Tørnsø Olesen. Medijima je pojasnila da je namjerno ostavila cipelicu (s potpisom Deichmanna). Nije htjela propustiti priliku za potez iz bajke kojim je htjela razgaliti javnost.

"Mislia sam, znate što, ovo će se dogoditi samo jednom u mom životu, pa bih to baš mogla učiniti", priznala je mlada gošća. Dodala je da joj kuma nije vila i da se kući vratila taksijem, umjesto kočijom u obliku bundeve.

Studentica je potom objasnila da je nekoliko puta pokušala diskretno ostaviti svoju cipelu u dvorcu, ali netko bi odmah dojurio i vratio joj je. U posljednjem pokušaju požurila je iz palače prije nego što je itko primijetio da bježi kući sa samo jednom cipelom.

"Bila je to fantastična večer. To iskustvo zauvijek ću pamtiti, voljela bih da su ga svi imali", rekla je duhovita Anne-Sofie Tørnsø Olesen. Inzistirala je na tome da nema romantične primisli povezane s princem Christianom niti je očekivala da joj, kao u bajci, on vrati cipelicu na baršunastom jastučiću. Zadovoljna je i time što joj je šala uspjela.

Linker
29. travanj 2024 15:02