Lijepa sjećanja

Princeza Eugenie otkrila kakav je poseban dar dobila od svog pokojnog djeda: ‘Jako sam ponosna na to‘

Unuka kraljice i princa Phillipa otvoreno je govorila o umjetničkoj strani svog djeda u dokumentarnom filmu o vojvodi od Edinburgha.

Princeza Eugenie podijelila je drago sjećanje na svog voljenog djeda princa Philipa. Ova 31-godišnjakinja otvorila se o pokojnom vojvodi od Edinburgha i njegovim umjetničkim sklonostima za dokumentarac BBC One-a "Prince Philip: The Royal Family Remembers". Unuka kraljevskog para otkrila je kako joj je djed za vjenčani poklon darovao sliku s buketom cvijeća koju je sam naslikao.

"To je bilo tako lijepo, sad se nalazi u mojoj kući u Londonu i vrlo sam ponosna na nju, znate", kazala je Eugenie u dokumentarnom filmu. Vojvoda nije propustio vjenčanje svoje unuke i Jacka Brooksbanka u kapeli Sv. Jurja u dvorcu Windsor koje se odvilo u listopadu 2018.

image
Eugenie je otkrila što je dobila od djeda za vjenčani poklon
AFP/PROFIMEDIA

Sina kojeg je mladi par dobio u veljači ove godine nazvali su August Philip Hawke u čast djedu, maleni August je deveti praunuk pokojnog Philipa i kraljice Elizabete.

Čitajte i: Novo kraljevsko praunuče: Princeza Beatrice i talijanski grof dobili su svoje prvo dijete

Suprug kraljice preminuo je 9. travnja u dobi od 99 godina, a bsprovod se održao u dvorcu Windsor, osam dana nakon smrti.

Sjećanje obitelji

Dokumentarni specijal kojeg je snimio BBC One još nije prikazan, originalno je zamišljen kao emisija posvećena Philipovom 100. rođendanu, koji bi proslavio u lipnju. Međutim, sve je promijenjeno nakon smrti vojvode. Sada film sadrži razgovore s članovima obitelji koji su snimljeni prije i nakon njegove smrti.

image
Kraljica Elizabeta i princ Philip na vjenčanju unke Eugenie
AFP/PROFIMEDIA

U dokumentarcu govori svih četvero djece Philipa i kraljice - prinčevi Charles, Andrew i Edward kao i princeza Anne, kao i razgovore s njihovim odraslim unucima među kojima su i prinčevi William i Harry.

Ovaj potonji je kazao da iako mu djed nedostaje zbog njegova "smisla za humor", nedostaje mu "još i više zbog moje bake, znam koliko je ona nevjerojatno jaka bila s njim. Također znam i da će biti dobro bez njega". Zatim je nastavio govoriti o tome kako su divan par bili.

image
Princ Philip uživao je veliku ljubav svojih unuka i obitelji
PA IMAGES/PROFIMEDIA

"Njih dvoje zajedno bili su najdivniji par. Za mene, znajući za njegovu drskost i znajući da iza onoga što svijet vidi, imate dvoje individualaca koji su vrlo zaljubljeni, i oboje su od vrlo mlade dobi, posvetili svoje živote službi - to je nevjerojatna veza između dvoje ljudi", kazao je među ostalim o djedu princ Harry. Dokumentarni film u kojem će se govoriti o životu i braku pokojnog vojvode, treba se emitirati u srijedu u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Linker
23. travanj 2024 08:59