No UK 28 Days Out
Mandatory Credit: Photo by Jordan Pettitt/WPA Pool/Shutterstock (14354072ae)
The Prince of Wales, president of Bafta, attends the Bafta Film Awards 2024, at the Royal Festival Hall, Southbank Centre, London.
Prince William of Wales attents the British Academy Film Awards 2024 - 18 Feb 2024

 JORDAN PETTITT/WPA POOL/SHUTTERSTOCK JORDAN PETTITT/WPA POOL/SHUTTERSTOCK
Zašto ga nema?

Princ William u posljednji tren otkazao dolazak na misu svog kuma što je zabrinulo mnoge

Razlog nije poteškoća u oporavku njegove supruge, Catherine, objavila je Kensingtonska palača, iako su se mnogi zapitali je li se možda princezi, koja se oporavlja od operacije abdomena, stanje pogoršalo.

Razlog nije poteškoća u oporavku njegove supruge, Catherine, objavila je Kensingtonska palača, iako su se mnogi zapitali je li se možda princezi, koja se oporavlja od operacije abdomena, stanje pogoršalo.

Premda je trebao prisustvovati misi zadušnici svog pokojnog kuma, grčkog kralja Konstantina II., princ William ipak nije došao u kapelicu sv.Jurja, u dvorcu Windsor. Prisjećanje na grčkog kralja vodila je kraljica Camilla. Prvi je to put da je kao glava britanske kraljevske obitelji u odsustvu supruga, kralja Charlesa, predvodila tako važnu prigodu, piše Daily Mail.

Poznato je samo to da se William ispričao "osobnim razlogom" i zamolio rođakinju, Lady Gabriellu Windsor, da ga zamijeni. Ona je kći princa Michaela od Kenta, bratića u prvom koljenu pokojne kraljice Elizabete II., a kralj Konstantin oboma im je bio krsni kum.Kako javljaju britanski mediji, razlog zbog kojeg nije došao na misu zadušnicu, nije pogoršanje zdravlja njegove supruge. Mnogi su pomislili kako je princ William otkazao jer se princezi Catherine, koja je početkom godina bila na operaciji abdomena stanje pogorošalo. Kensingtonska palača odmah je demantirala takve spekulacije i pojasnila da se princeza Catherine dobro oporavlja.

image

Na komemoraciji svom ocu bio je i princ Pavlos sa suprugom Marie-Chantal

ANDREW MATTHEWS AFP

Naposljetku su se u kapelici svetog Jurja, članovima grčke kraljevske obitelji, kraljici Anne-Marie, njihovom sinu, prijestolonasljedniku Pavlosu i njegovoj supruzi Marie-Chantal, pridružila britanska rođakinja, princeza Anne, sestra kralja Charlesa. Na misu zadušnicu su došli njena kći Zara te zet Mike Tindall, no viđena su i neka neočekivana lica, piše Daily Mail. Naime, s Anninom nećakinjom, princezom Beatrice i njenim suprugom, Edoardom Mapelli Mozzijem, te šogoricom Sarah, vojvotkinjom od Yorka došao je princ Andrew. Sarah i skandalozni princ u posljednje vrijeme su sve češće zajedno.

image

S bivšom suprugom Sarah na misi se pojavio se i princ Andrew

CHRIS JACKSON AFP
image

Kraljeva sestra, princeza Anne, Sarah, vojvotkinja od Yorka, Edoardo Mapelli Mozzi sa suprugom Beatrice, Zara i Mike Tindall, bili su na komemoraciji

ANDREW MATTHEWS AFP

Prijateljstvo i obiteljske spone britanske kraljevske obitelji s grčkom povezane su već dugi niz godina. Naime, suprug pokojne Elizabete II., Philip, vojvoda od Edinburgha, bio je grčki i danski princ. Vojvodin otac, princ Andrew, sedmo je dijete i četvrti sin grčkog kralja Georgea te kraljice Olge. Majka vojvode od Edinburgha princeza Alice od Battenberga, praunuka je kraljice Viktorije i rodbinski povezana s britanskom velikaškom obitelji Mountbatten.

Linker
27. travanj 2024 20:43