Ni on nije imun

Princ William sve je ovo vrijeme skrivao veliku tajnu: ‘Bio je potpuno šokiran, nije mogao disati‘

Vojvoda se navodno zarazio samo nekoliko dana nakon što je njegovom ocu, princu Charlesu dijagnosticiran Covid-19, a u istom periodu bio je zaražen i britanski premijer Boris Johnson.

Ni vojvoda od Cambridgea nije bio pošteđen koronavirusa, no vijest je britanski dvor tajio punih šest mjeseci. Naime, princ William se, navode strani mediji, zarazio još u travnju i to čak nekoliko dana nakon što je princu Charlesu dijagnosticiran Covid-19. U to vrijeme i britanski premijer Boris Johnson također je bio zaražen.

Međutim, kraljevska obitelj odlučila je o svemu šutjeti kako ne bi dodatno širila paniku i zabrinula britansku naciju. Williama su prema uputama epidemiologa odmah izolirali i to u Anmer Hall u Norfolku, gdje obitelj ima ljetnikovac te su se o njemu brinuli kraljevski liječnici.

Princa je sve ovo prilično šokiralo jer ni u najcrnjim snovima nije slutio da bi se mogao zaraziti.

"Virus ga je 'udario' poprilično jako. Bio je time šokiran jer je mlad i fit, a u jednoj se fazi mučio i s disanjem, što je bio najveći razlog panike u obitelji. S obzirom na to da je i sam osjetio kako Covid može biti neugodan, podržava novi lockdown u koji Velika Britanija ulazi", rekao je izvor blizak obitelji.

I on i njegova supruga Kate Middleton obavljali su svoje kraljevske dužnosti preko telefona i video poziva te su tijekom karantene bili u Anmer Hallu.

Princ Charles imao je blage simptome Covida-19, a u izolaciji je bio svega tjedan dana. "Nakon što sam nedavno prošao kroz proces oporavka od koronavirusa sa, nasreću, blagim simptomima, sada se nalazim s druge strane bolesti, ali još uvijek u socijalnoj distanci. Kao što svi znamo, ovo je čudno, frustrirajuće i uznemirujuće iskustvo, kada prisutnost obitelji i prijatelja više nije moguća, a normalne se životne strukture iznenada ruše", rekao je u službenoj izjavi nakon što je prebolio koronu.

image
Princ Charles i supruga Camilla.
NPA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Charles se odlučio testirati na koronavirus nakon što je saznao da je monaški princ Albert zaražen, jer je s njim bio u kontaktu. No, ne zna se sa stopostotnom sigurnošću tko je Charlesu prenio virus, kao ni Williamu. Osim njega, testirala se i Camilla koja je bila negativna i provela je 14 dana u samoizolaciji.

Velika Britanija ulazi u novu karantenu koja će trajati sve do 2. prosinca, a Boris Johnson rekao je kako je ona neophodna s obzirom na situaciju u toj zemlji.

Linker
20. travanj 2024 03:53