William i Kate

 PROFIMEDIA
Nije im lako

Princ William i Kate Middleton dirnuti su podrškom javnosti nakon šokantne vijesti o raku

Riječi podrške kraljevskoj obitelji stižu iz cijelog svijeta.

Riječi podrške kraljevskoj obitelji stižu iz cijelog svijeta.

Nakon šokantne vijesti o dijagnozi, princ William i Kate Middleton napokon su se oglasili, a kako prenose britanski mediji, neizmjerno su zahvalni na brojnim porukama podrške i željama za što bržim ozdravljenjem princeze od Walesa.

"Princ i princeza su silno dirnuti ljubaznim porukama ljudi ovdje u Velikoj Britaniji, diljem Commonwealtha, ali i cijelog svijeta kao odgovor na poruku Njezinog Kraljevskog Visočanstva. Izuzetno su dirnuti toplinom i podrškom javnosti te su zahvalni na razumijevanju njihovog zahtjeva za privatnošću u ovom teškom trenutku", rekao je glasnogovornik Kensingtonske palače u kratkom priopćenju.

Kralj Charles III. nedugo nakon princezinog obraćanja javnosti otkrio je kako je iznimno ponosan na hrabrost koju je pokazala, a riječi podrške stigle su i od princa Harryja i Meghan Markle. "Želimo zdravlje i oporavak Kate i obitelji te se nadamo da će to moći raditi u privatnosti i u miru", otkrili su u kratkom priopćenju koje je prenio People.

Vijest da Kate boluje od raka izrazito je šokirala Veliku Britaniju, ali i ostatak svijeta jer se pojavila samo mjesec dana nakon što je u otkriveno da od raka boluje i sam kralj. Iako točna dijagnoza, kao i vrsta raka od kojeg boluje nije poznata, princeza je već započela s preventivnom kemoterapijom. Fokusirana je prvenstveno na borbu protiv bolesti i usredotočena na stvari koje će joj pomoći da što prije ozdravi, a otkrila je i kako joj je najveća podrška na putu do oporavka princ William.

image

Princeza od Walesa otkrila je kako joj je najveća podrška njezin William

GEORGE ROGERS-POOL/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

"Trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji oni mogu razumjeti i da ih uvjerimo da će sa mnom sve biti dobro. Williamova podrška je izvor velike utjehe i snage za mene, u teškim trenucima još smo se više povezali."

Linker
26. travanj 2024 05:46