Šokantno otkriće

Princ Harry u memoarima iznio tešku optužbu na račun starijeg brata, čeka se reakcija palače

Williamu pao mrak na oči jer Harry nije htio reagirao na njegove uvrede upućene Meghan, ženi koju voli i želi oženiti i postupio je kako nije smio.

Iako se izdavačka kuća Penguin Random House pobrinula da iz memoara princa Harryja "Spare" ne iscuri ni redak prije objave 10. siječnja, nešto je ipak, tko zna kakvim putevima "kapnulo" utjecajnim medijima i postalo viralna vijest. Što je toliko značajno u priči o razdoru u kraljevskoj obitelji, a da o tome još nije pisano? Harry u knjizi navodi da je bio fizički napadnut u svom domu u Londonu 2019. godine - na njega je šakama nasrnuo njegov stariji brat, princ William. Strahovito su se posvađali zbog Meghan jer ju je Harryjev zaštitnički nastrojen brat opisao kao "tešku", "nepristojnu" i "abrazivnu". Pod tim pojmom zacijelo je mislio na pojavu kad more, destruktivnim djelovanjem valova i struja, postepeno oštećuje ili bolje rečeno, oblikuje obalu. Smatra se da kraljevska obitelj baš tom riječju opisuje Meghanin utjecaj na Harryja.

image

Nekada su bili nerazdvojni.

GEOFF GARRATT/AFP/PROFIMEDIA

Za njega je ta lukavo sročena uvreda bila kap preko čaše koju je ipak pokušao otrpjeti. No svađa je na kraju ipak završila fizičkim obračunom. U dijelu iz memoara koji je u srijedu objavio The Guardian, nakon verbalnog napada na Meghan, Harry tvrdi da je pokušao Williamu nabaviti čašu vode ne bi li se smirio. No stariji brat je u tom trenutku "navalio na njega".

"Sve se dogodilo tako brzo, vrlo brzo. Zgrabio me za ovratnik, potrgao mi lančić i srušio me na pod", napisao je vojvoda od Sussexa. "Sletio sam na zdjelicu za pse koja mi je pukla pod leđima, a krhotine su se zarezale u mene. Ležao sam tamo na trenutak, ošamućen, a zatim sam se digao na noge i rekao mu da izađe," stoji u memoarima.

image

Očajan Harry i Meghanine suze u Netflixovom dokumentarcu.

NETFLIX/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Nakon intervjua za CBS, Harry o knjizi progovara i za ITV News. Taj intervju, koji je s princem vodio ugledan novinar Tom Bradby, emitirat će se 8. siječnja, na treću obljetnicu odluke Harryja i Meghan o povlačenju s mjesta zaposlenih, viših članova kraljevske obitelji. Iako kraljevska obitelj odbija komentirati ma kakve sadržaje vezane za Harryja, Williamov napad šakama na mlađeg brata ozbiljna je stvar. Britanski mediji se, stoga, nadaju izjavi Buckinghamske palače.

Linker
17. travanj 2024 01:33