Dan veterana

Princ Harry posjetio Pearl Harbor, ljudi otkrili kako se ponašao

Vojvoda od Sussexa kratkim letom do Havaja stigao je na Pearl Harbour memorijalni centar.

Princ Harry iznenadio je svojim pojavljivanjem na Dan veterana. Vojvoda od Sussexa posjetio je čuveni Pearl Harbor u Honolulu na Havajima posjetivši memorijalni centar.

Tragičan događaj zauzima bitno mjesto u američkim povijesnim knjigama, američki bojni brod koji su bombardirale japanske snage u prosincu 1941. Više od 1100 članova posade poginulo je u napadu, što je natjeralo SAD da uđe u Drugi svjetski rat. Princ Harry je memorijalno mjesto posjetio u osobnom aranžmanu.

Memorijalni centar na otoku Oahu udaljen je samo kratkim letom od njegovog doma u Montecitu u Kaliforniji, gdje živi sa suprugom Meghan Markle i njihovo dvoje djece Archie (3) i kćerkica Lilibet (1).

image

Nova objava na stranici njihve zaklade Archewell

ARCHEWELL.COM

"Pristojno nam se obratio. Maknuo sam mu se s puta, jer je član kraljevske obitelji, pomislio sam neka obavi što treba. Zapravo me pozdravio", kazao je Dan Conover, 23-godišnjak koji je toga dana također obilazio ovu vojnu znamenitost piše People.

"Bio je pun poštovanja, pristojan i drag. Maknuo sam se s njegova puta, a on me potapšao po leđima i kazao: ‘Sve je dobro stari‘. Bila je to jednostavna interakcija, ali bilo je vrlo drag i pristojan", zaključio je posjetitelj.

Datum 11. studeni obilježava se kao Dan veterana u SAD-u i Dan sjećanja u Ujedinjenom Kraljevstvu. U znak na te blagdane vojvoda i vojvotkinja od Sussexa objavili su novu fotografiju i jednostavnu tvrdnju na stranicama svoje zaklade Archewell.

"Na ovaj Dan veterana i Dan sjećanja, odajemo počast vojnicima diljem svijeta. Ti hrabri muškarci i žene, kao i njihove obitelji, učinili su nevjerojatne žrtve te utjelovljuju dužnost i službu", napisali su.

Linker
25. travanj 2024 01:27