bio je u šoku

Princ Harry: ‘Muzao je smrt moje majke, pobijesnio sam‘

‘Moja majka ga je nazivala dragim prijateljem, vjerovala mu je bezuvjetno. I mi smo. A sad se dogodilo to. Muzao je njenu smrt za novac‘, piše Harry.

Princ Harry otkrio je da mu je "krv uzavrela" kad je čuo da je batler njegove majke Diane izdao knjigu "A Royal Duty" o njoj nakon što je tragično poginula.

U svojim memoarima "Spare", Harry je napisao da je Paul Burrell "muzao Dijaninu smrt" kako bi zaradio.

image

Princeza s Williamom i tek rođenim Harryjem

LORD SNOWDON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Danas 64-godišnji Burrell radio je kao kraljičin lakaj, prije nego je postao Dianin batler. Na toj je dužnosti bio deset godina, sve do njene smrti 1997. godine. U prosincu je medijima rekao da bi kraljica Elizabeta II., koja je umrla u rujnu, bila jako uzrujana i tužna da zna da Harry otkriva toliko privatnih stvari. Zanimljivo da je njega napala kraljevska obitelj kad je 2003. godine izdao svoju knjigu, a u izjavi koju su tada dali, William i Harry njegov su postupak nazvali "hladnom i otvorenom izdajom".

Burrell im je tada ponudio da se nađu i da s njima razgovara o dijelovima života njihove majke kojima oni nisu svjedočili.

image

Diana s Harryjem 1998. na odmoru na Majorci

DAVID HARTLEY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

U svojim memoarima Spare, Harry piše da je za Burrellovu knjigu doznao dok je volontirao kao poljoprivrednik u Australiji s 19 godina. Dotad je napustio Eton, a iz Buckinghamske palače stigao mu je paket s dopisima komunikacijskog tima o "delikatnoj stvari".

"Mamin bivši batler napisao je svjedočanstvo koje nije govorilo ništa. Bila je to samoopravdavajuća, egocentrična verzija događaja jednog čovjeka. Moja majka je tog batlera nazivala dragim prijateljem, vjerovala mu je bezuvjetno. I mi smo. A sad se dogodilo to. Muzao je njenu smrt za novac. Krv mi je uzavrela", piše Harry.

image

Princeza Diana, Harry, William i princ Charles

JOHNNY EGGITT/AFP/PROFIMEDIA

Charles i William nagovorili su ga da objave zajedničku izjavu, a Harry danas tvrdi da nije imao nikakve veze s njenim pisanjem i da bi on bio puno oštriji. Do sastanka s Burrellom nikad nije došlo, a vojvoda od Sussexa vjeruje da se palača pobrinula za to.

Linker
19. travanj 2024 12:56