Savršen okvir licu

Pogled u obrve: Stručnjaci tvrde da ni princeza Kate nije odoljela ovom popularnom tretmanu

Princeza od Walesa prirodno ima tamne i pune obrve, što znači da one uvijek izgledaju definirano. No, na novim fotografijama njezine su obrve uređenije i ujednačenije nego ranije, primijetili su eksperti za ljepotu.

Svijet je već dugo opsjednut stilom i izgledom Kate Middleton, od sveopćeg zanimanja za njene ležerno isfenirane frizure do kopiranja njenog decentnog, monokromatskog make-upa. Odnedavno su pak u prvom planu obrve princeze od Walesa. I inače su u svijetu ljepote i uljepšavanja obrve došle u fokus i više nema looka u kojem ne igraju važnu ulogu, bilo da su iscrtane, podebljane, stanjene, laminirane, obojene, ukrašene... Ranije ove godine neki su beauty stručnjaci iznijeli teoriju da je i Kate uhvatila taj val i sredila obrve, a sada je vizažistica slavnih i stručnjakinja za obrve Sarah Amelia Fogg komentirala aktualnu promjenu princezinih obrva.

image
ANDREW MATTHEWS AFP

"Obrve Kate Middleton doista su među najboljima koje sam vidjela u posljednje vrijeme. Prirodno ima tamne i pune obrve, što znači da one uvijek izgledaju definirano. No, na novim fotografijama princezine obrve izgledaju uređenije i ujednačenije nego prije, što može ukazivati na to da je imala laminaciju obrva", smatra Sarah Amelia Fogg.

image

Princezine su obrve dotjerane i kada nosi uniformu

GEORGE ROGERS/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

Laminacija obrva tretman je koji se provodi u salonima, a uključuje polutrajno izravnavanje dlačica na obrvama i njihovo fiksiranje na jednom mjestu. Bezbolna je, opuštajuća i nakon nje su obrve podignutije, djeluju gušće i bogatije te daju bolji okvir licu. "U osnovi je to jednostavan način da se postignu jače, a istodobno bolje oblikovane i urednije obrve. Kateine obrve prirodno rastu u dobrom smjeru i imaju predivan prirodni lûk, a laminacija je to naglasila i dala njezinom licu savršen okvir", misli make-up artistica.

image

Beauty stručnjaci misle da su prošle godine u zimu Kateine obrve bile ravnije nego danas

POOL/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

I kod kuće je moguće dosta učiniti za oblikovanje obrva. Sarah Amelia preporučuje upotrebu jakog, prozirnog gela za obrve koji će zadržati dlačice na mjestu i pomoći da dobiju začešljani izgled. Prije nanošenja gela obrve treba četkicom usmjeriti prema gore. Osobama s tanjim i rijetkim obrvama koje žele postići malo veću gustoću, savjetuje upotrebu olovke za obrve s preciznim trokutastim vrhom.

Linker
20. ožujak 2024 07:01