Britanci zabrinuti

Ovo zvuči sve ozbiljnije: Nakon što je otkazala put, Kraljica Elizabeta II. provela noć u bolnici

Tjedan je za britansku vladaricu počeo vrlo užurbano, no u srijedu je objavljeno da otkazuje službeni posjet Sjevernoj Irskoj, a istog je dana primljena u bolnicu na pretrage.

Dan nakon što je britanska kraljica Elizabeta II. otkazala službeni put u Sjevernu Irsku, Britanci su zabrinuti jer je prenoćila u bolnici. Osobni liječnici 95-godišnju kraljicu uputili su u londonsku bolnicu kako bi je pregledali specijalisti, zbog čega je tamo provela noć. U srijedu popodne primljena je u bolnicu, a u četvrtak je otpuštena nakon čega je otišla u dvorac Windsor.

Iz Buckinghamske palače porukom su obavijestili javnost o posljednjim događajima. "Prema liječničkom savjetu da se odmori u nekoliko dana, kraljica je u srijedu primljena u bolnicu kako bi obavila početne pretrage, u dvorac Windsor vratila se za ručak (u četvrtak), kraljica je dobrog raspoloženja", pišu iz Palače. Također, ostatak tjedna, kraljica će odmarati.

image
Kraljica Elizabeta provela je noć u bolnici.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Tjedan je za britansku vladaricu počeo vrlo užurbano, nakon što je putovala po zemlji da otvori Parlamente Škotske i Walesa, preda pehare pobjednicima konjskih utrka, sa sinom Charlesom i unukom Williamom primila je najutjecajnije svjetske biznismene kao dio Global Investment Summita. Na nekim događanjima po prvi put u 95. godina Elizabeta II. oslanjala se na štap za hodanje.

Čitajte i: Što se događa s kraljicom? Vladarica je zabrinula javnost nakon nenadanog otkazivanja obaveza

Otkazivanje puta

Trebala je nastaviti jednakim tempom te otići u službeni posjet Sjevernoj Irsnoj, no zabrinuti liječnici savjetovali su joj da nekoliko dana predahne. "Kraljica je nevoljko prihvatila savjet liječnika da se odmori u idućih nekoliko dana. Njeno Visočanstvo je pozitivnog duha te je razočarana što neće moći posjetiti Sjevernu Irsku, gdje je danas i sutra trebala obaviti niz angažmana. Kraljica šalje najtoplije pozdrave narodu Sjeverne Irske i raduje se budućoj posjeti", u srijedu je objavljeno u službenom priopćenju. Istog je dana primljena u bolnicu.

image
Kraljica je ove jeseni prvi put koristila štap za hodanje.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Prava kraljica: Elizabeta II. odbila je nagradu, jer se ne osjeća dovoljno staro da bi je zaslužila

Iako nije specificirano zbog čega je kraljica Elizabeta II. dobila ovu medicinsku preporuku, zna se da nije povezana s koronavirusom. No očito je u pitanju nešto ozbiljnije, pretpostavljaju britanski mediji, čim je morala prespavati u bolnici.

Linker
16. travanj 2024 04:36