Dobro raspoloženi domaćini kraljevske vrtne zabave u Buckinghamskoj palači

 JORDAN PETTITT AFP
Blizu, a tako daleko

Otkriveno zbog čega kralj Charles nije imao vremena za susret sa sinom koji je stigao u Britaniju

Princ Harry trenutno je na službenom putu u Londonu, a glasnogovornik Buckinghamske palače još je ranije izjavio da je u to vrijeme njegov otac zauzet drugim obvezama.

Princ Harry trenutno je na službenom putu u Londonu, a glasnogovornik Buckinghamske palače još je ranije izjavio da je u to vrijeme njegov otac zauzet drugim obvezama.

Ako ste se pitali kakve su to obaveze spriječile kralja Charlesa III. da se vidi sa svojim mlađim sinom, princom Harryjem za vrijeme njegovog službenog posjeta Londonu, gdje je obilježio desetu godišnjicu održavanja Invictusa, prvih sportskih igara ratnih veterana, sada je sve jasno.

U vrijeme dok je princ Harry pozdravljao okupljene građane ispred katedrale sv. Pavla (St. Paul), njegov otac je sa suprugom, kraljicom Camillom pozdravljao uzvanike na prvoj vrtnoj zabavi u Buckinghamskoj palači. U tom trenutku dijelila su ih svega tri kilometra zračne linije, ali nije postojala niti teoretska mogućnost da se toga dana njih dvojica sretnu. Glasnogovornik Buckinghamske palače, naime, unaprijed je otklonio svaku mogućnost i spekulaciju o mogućem privatnom susretu oca i sina. Kao službeni razlog navedena je prezauzetost kralja Charlesa III., koji nesuđeni obiteljski susret nije mogao uklopiti u svoj dnevni raspored.

image

Na zabavi su su se okupile stotine uzvanika

JORDAN PETTITT AFP
image

Pred katedralom su ga pozdravile stotine obožavatelja

JUSTIN TALLIS AFP

Kako god, kralj Charles III. i kraljica Camilla djelovali su jako dobro raspoloženi među uzvanicima koje su dočekali u vrtu svoje londonske rezidencije. Kraljevske vrtne zabave su jedna od dugotrajnih tradicija Buckinghamske palače, te se u njoj priređuju već 160 godina. Uz kraljevski par prvom partyju sezone prisustvovali su i princeza Anne, princ Edward, vojvotkinja od Edinburgha, te vojvoda i vojvotkinja od Gloucestera, a do kraja ljeta očekuju ih još dva. Održavaju se u poslijepodnevnim satima, a uzvanicima se poslužuju čaj, biskviti i kolači.

image

Krajica Camilla presretna je što se njezin suprug vratio protokolarnim dužnostima

JORDAN PETTITT AFP
image

Princ Harry u Londonu je obilježio 10. godišnjicu sportskih igara ratnih veterana Invictus

JUSTIN TALLIS AFP

Gospoda nose odore ili dnevna odijela i šešire, a dame dnevne haljine i fascinatora. U slučaju kiše preporučuje se ponijeti vlastiti kišobran, jer Buckinghamska palača ne može osigurati osam tisuća kišobrana, koliki je maksimalni broj uzvanika u pitoresknim vrtovima palače. Njima se, kako je izjavila pokojna kraljica Elizabeta II., prosječno posluži više od 25 tisuća šalica čaja i dvadesetak tisuća biskvita i kolača.

image

Kralj Charles III. zbog brojnih obaveza njije imao vremena za susret sa sinom Harryjem

JORDAN PETTITT AFP
image

Princ Harry stigao je na misu u katedralu

JUSTIN TALLIS AFP

Uzvanika nije nedostajalo niti u katedrali sv. Pavla, gdje je princ Harry misom zadušnicom za sve ratne stradalnike obilježio desetu godišnjicu igara Invictus. Pred londonskom prvostolnicom okupile su se tisuće građana koje su željele pozdraviti odbjeglog kraljevića, koji sa suprugom Meghan Markle i djecom živi u Kaliforniji.

Harry je tatu posljednji put vidio u veljači, kad mu je iz Sjedinjenih Država stigao u privatni posjet nakon operativnog zahvata kojem je podvrgnut u uglednoj londonskoj klinici, a kad će se otac i sin ponovno vidjeti zasad nije poznato.

image

Kralj Charles III. i kraljica Camilla pozdravili su uzvanike

STEFAN ROUSSEAU AFP
Linker
18. svibanj 2024 06:33