razmijenili par riječi

Otkriveno što su zaraćena braća Harry i William govorila na otkrivanju kipa pokojnoj majci

Nakon otkrivanja kipa u Kesingtonskoj palači, princ Harry vratio se u Los Angeles. Braća su navodno u boljim odnosima, a to tvrde i komunikacijski stručnjaci.

Susret zaraćene braće, princa Harryja i Williama, dogodio se na otkrivanju kipa njihove pokojne majke, princeze Diane. Braća su se tako susrela tek drugi put nakon kontroverznog intervjua princa Harryja s Oprah Winfrey. Harry je tada rekao kako je njihovo preseljenje u Kanadu bilo logično s obzirom da nije želio da se povijest ponavlja, misleći pritom na pokojnu majku. Prvi susret prinčeva bio je na sprovodu njihovog pradjeda, kraljičinog muža, princa Phillipa, a komunikacijski stručnjaci kažu kako su braća ovoga puta bila opuštenija.

Njihov susret pratili su brojni svjetski mediji, a čitač s usana otkrio je što su jedan drugome govorili uoči, za vrijeme i nakon otkrivanja kipa u Kesingtonskoj palači.

Stariji brat William navodno je mlađem Harryju rekao: "Važno je da kip otkrijemo kako spada". Dok su se kretali prema njemu, William je dodao: "O, ovo izgleda sjajno". Harryjeva je bila zadnja. Tek je kratko izgovorio: “Spektakularno”.

image
Kip princezi Diani otkriven je povodom njezina 60. rođendana.
DOMINIC LIPINSKI AFP

Nakon otkrivanja, prinčevi su dali zajedničku izjavu: „Danas, na dan koji bi bio 60. rođendan naše majke, sjećamo se njezine ljubavi, snage i karaktera - osobina koje su je učinile snagom dobra u cijelom svijetu, kojima je promijenila nebrojene živote na bolje. Svaki dan želimo da je još uvijek s nama i nadamo se da će ovaj kip zauvijek biti simbol njezina života i nasljeđa", rekli su.

Čitajte i: Veliki dan za kraljevsku obitelj: Prinčevi Harry i William otkrili kip princeze Diane

Komunikacijski stručnjaci su za Daily Mirror komentirali kako je zajednička izjava zapravo korak k gradnji boljeg odnosa između braće.

Naime, prije otkrivanja kipa govorilo se da će izjave o majčinom doprinosu dati odvojeno, no izgleda da su uoči samog događaja promijenili mišljenje. Prije manifestacije za javnost, braća su zajedno provela desetak minuta, a navodno su se nakon toga zadržali na piću, ali samo jednom.

image
Prinčevi nisu u dobrim odnosima otkako je Harry dao otkaz u "Firmi".
YUI MOK AFP

Komunikacijska stručnjakinja Judi James analizirala je svaki korak braće.

"S obzirom na svoju povijest i s obzirom na to da su znali da su oči svijeta uprte u njih, William i Harry imali su vrlo dobar govora tijela, pa čak i, u nekim trenucima, izgledali su kao da se zabavljaju. Čini se da su se dogovorili da dođu zajedno, da budu nasmiješeni i da zrakom kola osjećaj opuštenog jedinstva. Izgleda da im je fokus bio na slavljenju života princeze Diane”, rekla je. Dodala je kako su u ovoj prilici razmijenili više pogleda nego na sprovodu njihova pradjeda te kako je to svakako dobar znak.

Čitajte i: Odnos Williama i Harryja nalazi se na velikoj prekretnici: Hoće li projekt u čast njihove majke Diane biti presudan?

No, nervoza se mogla osjetiti, pogotovo kod bivšeg zaposlenika Firme koji je prtljao sa svojim vjenčanim prstenom. Susret je svakako bio formalan, a tome u prilog ide i činjenica da je Harryjev požurio svojoj dragoj u Los Angeles.

Linker
18. travanj 2024 12:06