Nova knjiga

Otkriveno što je Charles jako zamjerio Kate, procurio i nadimak koji je dao Meghan

Koji je nadimak kralj Charles III. dao snahi Meghan Markle, na koga je bio ljubomoran, zašto je bio ljut na Williama i Catherine... Sve se to otkriva u novoj knjizi dobre poznavateljice kraljevske obitelji.

Za kraljevsku obitelj očito nema mira, a kralju Charlesu III. sigurno neće biti do smijeha. U iščekivanju biografije princa Harryja, u utorak je izašla knjiga ‘‘The New Royals‘‘ iz pera britanske novinarke i kraljevske dopisnice Katie Nicholl. Dobra poznavateljica kraljevske obitelji u knjizi odlazi i u prošlost pa se tako osvrće na brak današnjeg kralja i princeze Diane. Tvrdi da je Charlesa, koji je od malena vrlo ozbiljno shvaćao svoje kraljevske dužnosti, iz takta izbacila nevjerojatna Dianina popularnost. Navodno nije shvaćao da je njena ljepota i sve što je činila, ali i odjenula, bilo važnije od onoga što on radi kao prijestolonasljednik.

image

Unatoč javnoj slici, odnos Charlesa s Williamom i Kate nije uvijek bio idiličan

CHRIS JACKSON/AFP/PROFIMEDIA

Začudila ga je i popularnost njegove prve snahe Catherine Middleton. Jednostavno nije mogao shvatiti kako medije i javnost više zanimaju njezine haljine nego njegova dobročinstva. Njoj je zamjerio i to što ne viđa unuke dovoljno često te su oni puno bliskiji s njezinim roditeljima koji su im u pravom smislu baka i djed.

Kada je Meghan Markle stigla u obitelj dao joj je nadimak ‘‘Tungsten‘‘ po rijetkom metalu, što je ustvari bio kompliment za američku glumicu sugerirajući njezin čvrst karakter koji se trebao znati nositi s kraljevskim dužnostima. Nadimak je ostao, ali Meghan i Harry nisu.

Uoči njihova vjenčanja, kraljica Elizabeta II. bila je zabrinuta što Harry nikada nije upoznao Thomasa Marklea, a ženio se njegovom kćeri.

"Kraljica je mislila da bi Meghan trebala riješiti probleme sa svojim ocem i da ga je Harry trebao upoznati prije vjenčanja na koje ga nisu ni pozvali. Pokušala je Meghan potaknuti da se pomiri s ocem, ali je odlučila da će joj unatoč svemu dati podršku kao novoj članici obitelji", piše Katie Nicholl u svojoj knjizi i otkriva kako je Harry bio opsjednut idejom da rođenje sina Archieja drži što dulje u tajnosti.

image

Otkriveno je i što Charles zamjera Kate Middleton

EUAN CHERRY/AVALON/PROFIMEDIA

Pa kada je Archie Harrison Mountbatten-Windsor rođen 6. svibnja 2019., Harry i Meghan nisu ga svijetu predstavili na bolničkim stepenicama kao što su to sa svojom djecom učinili William i Kate, kao i njihovi roditelji, Charles i Diana. Umjesto toga, par ga je javnosti pokazao u kontroliranim uvjetima, dva dana kasnije, unutar kapelice St. George.

"Ali sve se činilo režiranim, s unaprijed odobrenim pitanjima, jednim novinarom i jednim fotografom. To je pokazalo rastući jaz između javnih očekivanja od Harryja i onoga što je on osjećao dužnim dati", piše Nicholl.

image

Malenog Archieja javnost je upoznala u okružju kapelice St. George u dvorcu Windsor

AVALON.RED/AVALON/PROFIMEDIA

Otkriva i kako Meghan Markle nikako nije bila po ukusu princu Williamu, a pogotovo Catherine Middleton.

Njezin ulazak u kraljevsku obitelj bila je top vijest britanskih medija koji više nisu obraćali pažnju na Williama i Kate, kojima se to nimalo nije svidjelo. Povijest se ponovila, pa je svaki korak kao i styling američke glumice, danas vojvotkinje od Sussexa, bio veća vijest od bilo čega što su radili tadašnji vojvode od Cambridgea. Uglavnom knjiga je puna pikanterija i intimnih situacija koje je novinarka, inače autorica nekoliko knjiga o članovima kraljevske obitelji, pomno i dugo istraživala.

Linker
18. travanj 2024 12:05