KRUNIDBA

Ostala bez pozivnice: Sarah Ferguson i dalje je crna ovca u kraljevskoj obitelji

Vojvotinja od Yorka gledat će krunidbu na televiziji dok su njezin bivši, princ Andrew i njihove kćeri, princeze Beatrice i Eugenie, pozvane na povijesni događaj.

Primiti pozivnica za krunidbu Charlesa III. stvar je prestiža. Pokazuje tko je tko u visokom engleskom društvu, otkriva tko je omiljen i dobrodošao, ali i one čiji se rejting srozao u očima kralja i njegove supruge Camille. Među odbačenima našla se i Sarah Ferguson, bivša supruga kraljevog mlađeg brata, princa Andrewa. Nedavno je potvrdila da nije pozvana na povijesni događaj u Westminsterskoj opatiji, ali njezin bivši suprug bit će ondje, unatoč svim grijesima, jer je kraljev brat i ne može ga izbaciti s popisa pozvanih.

S njim će na krunidbu doći i njihove kćeri, princeze Beatrice i Eugenie. Ali princeze i vojvoda od Yorka vjetrojatno neće sudjelovati u svečanoj procesiji koja će također biti dio ceremonije.

Radi se o tome da Sarah Ferguson formalno nije kraljeva snaha i zato nije dobila pozivnicu. Naime, 1996. razvela se od vojvode od Yorka, poslije deset godina braka. To što su se u međuvremenu pomirili, što stanuju zajedno u rezidenciji Royal Logue, a ona se brine o korgijima Elizabete II., kralja se ne tiče.

image

Pozivnicu na krunidbu nije očekivala

KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK

"Povući ću se u čajnu sobu sa sendvičem od piletine, slušat ću pjev ptica iz vrta. To je ono što ću tada raditi, to me čini vrlo sretnom", rekla je vojvotkinja od Yorka promovirajući svoj novi povijesni ljubić "A Most Intriguing Lady". Pojasnila je da pozivnicu nije očekivala i da nije razočarana što se pretposavka obistinila, prenosi Fox News.

"Takve događaje bolje je gledati na televiziji jer se više vidi i bolje čuje. Komentatori su uvijek zanimljivi. Shvatite, i dalje sam razvedena", izjavila je Fergie, pomirena sa sudbinom.

Pa ipak, bivši šogor pokazao joj je da nije kamenog srca. Kad sve prođe, naći će se s članovima kraljevske obitelji. Radi li se o pozivu na svečani objed s najviše rangiranim članovima Tvrtke ili utješnom druženju uz popodnevni čaj, bivša supruga princa Andrewa nije otkrila.

Linker
24. travanj 2024 23:47